Nyári kedvenc

Bazsalikompesztós zabsaláta grillsajttal

Ha még nem próbáltátok a zabot köretnek, ezt a receptet muszáj elkészíteni. Meg fogjátok szeretni, garantálom! Tovább Tovább

pestoszabsalatagrillsajttal

Egyik kedvenc receptemet mutatom most meg a 160 grammos szénhidrátdiéta, életmódkönyvből. Imádom ebben az időben, mert miközben egy nagyon könnyű fogás, ami jól tud esni a melegben, mégis hosszan eltelít (köszönhető a zab lassú felszívódásának és a sajt fehérje és zsír tartalmának), nem leszünk éhesek egy óra múlva, az biztos.

A zabszem, rozsszem (az árpaszemhez, azaz a gerslihez) hasonlóan nagyon jó köret lehet, csak valamiért nem használjuk őket. Egészen kevés is elég belőlük,  mert nagyon telítenek, az elkészítésük pedig rettentően egyszerű, bő, sós vízben kell megfőzni, mint egy rizst, majd ha megpuhult, leszűrni és azonnal fogyasztható. Én nem szeretem túlfőzni, szétfőzni, szerintem akkor jó, ha még egy kicsit harapható, azaz al dente marad.

Extra finom így a friss pestóval, nálam amúgy is beindultak ebben a melegben a bazsalikomok az ablakban, lehet már bátran szedegetni őket. Grillezett hal vagy sajt mellé szeretem ezt a salátát, igazi nyári fogás.

A receptben leírt étel egy adagjának szénhidráttartalma: 44 gr

 

Hozzávalók

2 főre: 15 dkg hántolt zabszem, 30 dkg grillsajt, tengeri só, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor bazsalikom, fél dl olívaolaj, 5 dkg parmezán sajt
  1. A zabot 25-30 perc alatt főzzük puhára sós vízben, szűrjük le.

  2. Pesztó: a megmosott, lecsöpögtetett bazsalikomot a fokhagymával, reszelt parmezánnal, olívaolajjal együtt botmixerrel pürésítsük, tengeri sóval sózzuk.

  3. Keverjük el a zabot a pesztóval. (meg is locsolhatjuk egy kevés citrommal, úgy még üdébb, könyebb lesz a saláta)

  4. A sajtot tapadásmentes serpenyőben vagy kontaktgrillben grillezzük ropogósra, csíkozzuk fel, tálaljuk a zabkörettel.

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések