FagyiszezON!

A legjobb hűsítő

Ki mondta, hogy le kell mondani a hűsítő desszertekről annak, aki figyel az egészségére? Aki ezt mondja, az téved, igenis ehetünk MI is jeges desszerteket. Például ezt a jégkását simán! Tovább Tovább

mentassargabarackgranita

Azt hiszem, megtaláltam a nyár slágerét: mentás sárgabarackjégkása. Mennyeien finom, baromi egyszerű elkészíteni, még akkor is, ha nincs fagylaltgépünk. Annyira finom, gazdag ízű sárgabarackot kaptam, hogy nem igényelt semmilyen plusz ízesítést, csupán a friss menta tökéletesen elegendőnek bizonyult.

A borzalmasan cukros bolti fagyik, büfés jégkásák helyett inkább ezt együk és azt adjuk a gyerekeknek is!

+ egy ötlet: A gyerekek nálam pohárdesszertként ették, natúr joghurttal keverék el a jégkását.

Egy adag szénhidráttartalma: 20 g

mentassargabarackgranita2

 

Hozzávalók

4 nagy adaghoz: 80 dkg sárgabarack, 3 dl víz, 1 kis csokor menta, fél citrom héja (ez elhagyható, ha finom, ízes a barack)
  1. A barackokat mossuk, magozzuk ki, tegyük botmixer táljába, öntsük hozzá vizet és botmixerrel pépesítsük

  2. Ha van fagylaltgépünk: hűtsük le a pürét, és fagylaltgépben készítsük el a jégkását

  3. Fagylaltgép nélkül: öntsük egy lapos műanyag tálba, tegyük be a mélyhűtőbe, amint elkezd fagyni, 30 percenként botmixerrel turmixoljuk át, amíg kásás nem lesz.

  4. A mentát késsel aprítsuk finomra, keverjük a kész jégkásához és tálaljuk poharakban

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések