Káposztás harcsaleves

Ez lesz a mi menünk újdonsága az idén

Szeptember óta számos karácsonyi receptet készítettem el magazinoknak, és az egyik abszolút kedvenc ez a leves lett. Tegnap meg is vettem a harcsát hozzá, ez lesz nálunk a vasárnapi ebéd nyitója. Tovább Tovább

kaposztasgombasharcsaleves

Egy újabb egyszerűen elkészíthető halas leves, amely nagyon finom. A korábban feltett füstölt makrélás halleves mellett ez is különösen ajánlott azoknak, akik nem szeretnek nagyon nyers, egész halakkal dolgozni, bajlódni a konyhában.

Mi nagy káposztaleves rajongók vagyunk, Kristóf mostanában nagy gombarajongó, és a harcsa is nagy kedvenc. Nos, ebben a levesben mindhárom alapanyag megtalálható. Igazi klasszikus, hagyományos hazai ízekkel, de azt gondolom, mégsem a teljesen megszokott, ismert formában.

Gyorsan elkészül, és az alapanyagoknak köszönhetően egészséges fogás, szénhidrátdiétába remekül passzintható.

Egy adag szénhidráttartalma: 7,5 g

 

Hozzávalók

30 dkg harcsafilé, 30 dkg savanyú káposzta, 20 dkg csiperke gomba, 15 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek. őrölt piros paprika, só, frissen őrölt bors, 2 db babérlevél
  1. Az apróra kockázott szalonnát süssük zsírjára, dinszteljük rajta az apróra kockázott vöröshagymát.

  2. Adjuk hozzá a pirospaprikát, futtassuk át a zsíron, majd adjuk hozzá a káposztát. Dinszteljük, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

  3. Adjuk hozzá a babérlevelet. Főzzük a káposztát addig, amíg a répát megpucoljuk, apróra kockázzuk, a gombát szeleteljük, a halat mossuk, nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk.

  4. Adjuk a leveshez a zöldségeket, főzzük puhára, majd a legvégén adjuk hozzá a halat, ezzel forraljuk 7-8 percet a levest, borsozzuk, a káposztától függően, kóstolás után sózzuk!

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések