Csilis lazac grillzöldséges zabsalátával

Egészséges, látványos, ünnepi

És nagyon finom, és nagyon egyszerű. Sorolhatnám még az előnyeit ennek a fogának, de inkább próbáljátok ki! Tovább Tovább

csilisolajbansultlazaczoldsegeszabsalataval

Kedvenc köret alapanyagom a hántolt zab. Általában nem magában esszük, hanem elkeverve grillezett vagy friss zöldségekkel. (Ha friss, akkor hideg salátának kínálom). Most tököt grilleztem mellé (a sütőtök nyers fogyasztása mellett a 2. legjobb mód a grillezés ha az élettani hatásokat nézzük, jobb, mint a pépesre főzés), brokkolit és lila hagymát.

Karácsony első vagy második napján látványos, egészséges ebéd lehet, nagyon ajánlom!

A receptbe leírt mennyiség 4 főre szól, ha több adagot szeretnénk és nem akarunk hosszasan lazacszeleteket egyesével sütni. Az egészben hagyott, lepikkelyezett lazacfilét, 230 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 perc alatt készre. Majd ezután locsoljuk a csilis olajjal. Tálaláskor pedig sózzuk, borsozzuk már a tányérunkon.

Egy adag szénhidráttartalma: 45,25 gr

 

 

Hozzávalók

4 főre: 80 dkg lazacszelet, 20 dkg hántolt zab, 40 dkg brokkoli, 30 dkg sütőtök, 1 fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 db lime, tengeri só, frissen őrölt bors 1 db friss/szárított csilipaprika
  1. A zabot 30 perc alatt főzzük készre sós vízben, szűrjük le. Ne főzzük szét, "al dente" maradjon. A sütőtököt kockázzuk, a brokkolit szedjük rózsákra.

  2. Nagy serpenyőt hevítsünk fel, spricceljünk bele kevés olívaolajat, rázogatva, süssük a tökkockákat ropogósra. Vegyük ki, tegyük félre.

  3. Tegyük a serpenyőbe a brokkolirózsákat, öntsünk alá 1 dl vizet, pároljuk addig a vízben a brokkolit, amíg el nem párolog a víz alóla. Ekkor csepegtessünk rá kevés olívaolajat, pirítsuk ezt is le. Adjunk hozzá a végén 1 gerezd, zúzott fokhagymát. Tegyük félre.

  4. A cikkekre vágott hagymát is grillezzük a serpenyőben. Keverjük el a pirított zöldségeket a kifőzz zabbal, sózzuk, borsozzuk, limelével csepegtessük meg.

  5. A lazacbőrt pikkelyezzük le, vágjuk a haldarabot 4 szeletre. Serpenyőt hevítsünk fel, öntsünk bele olívaolajt, tegyük bele a karikázott csilit és a karikázott fokhagymát.

  6. Bőrös felükkel tegyük a halszeleteket az olajba, kanállal folyamatosan locsoljuk a forró, fűszeres olajat a szeletekre, így süssük szép rózsaszínre a lazacot, ne fordítsuk meg! Tálaláskor durva tengeri sóval és frissen őrölt borssal szórjuk. Limemal tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

1 megjegyzés

  1. Tunde Vanko mondta:

    Kedves Kriszta!
    Kerdesem lenne, hogy hantolt zabot hol veszel. Mar tobb bioboltban, DM-ben probaltam beszerezni, sikertelenul. Mindenhol csak zabpehely van. Koszonom: Tunde

    2017. 01. 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések