Pestós-sajtos rakott karfiol

Őszi vacsora szénhidrátszegényen

Nagggyon sajtos, nagyon ízletes, sütőben sült karfiol. Nekem hidegen ízlett a legjobban. Tovább Tovább

pestossajtossiltkarfiol

A karfiol jó kis alapanyag, nem túl karakteres ízét így sok minden más finomság egészítheti ki. Most kétféle sajt: cheddar és parmezán került hozzá, no, meg jó sok bazsalikom és sós, füstölt sonka. Szuper vacsora lett belőle, egészen kevés szénhidráttal: egy adag szénhidráttartalma: 15 gr

A recept az októberi Nők Lapja Konyhában fog megjelenni a 160 grammos rovatomban, másik négy recept társaságában. De olyan sokan kértétek a receptjét, hogy megjelenés előtt, most titokban megosztom veletek az októberi menü ajánlatom egyikét!

 

Hozzávalók

2 adaghoz: 30 dkg karfiol, 7,5 dkg cheddar sajt, 3 dl tejföl, 2 tojás , só, csokor bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, vaj a tál kikenéséhez, 2,5 dkg parmezán, 2 ek. olívaolaj, 5 dkg füstölt/ szárított sonka vékonyra szelve
  1. Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokon. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, sós vízben főzzük elő, de ne főzzük túl puhára!

  2. Szűrjük le, szedjük tűzálló tálba, egy rétegben, ha lehet. Helyezzük el a karfiolrózsák között a csíkokra vágott sonkát.

  3. A tejfölt keverjük el a reszelt chedarral, a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk.

  4. A bazsalikomot tegyük botmixer táljába, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat és a lereszelt parmezánt. Pürésítsük, majd keverjük a pestót a tejfölös-tojásos keverékhez.

  5. Öntsük az előfőzött karfiolokra, és 220 fokos sütőben süssük pirosra.

 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Tamara mondta:

    Nagyon finom lett! A könyvedben szerepel olyan recept, amiben bacon van. Tudsz esetleg olyan bacont ajánlani, ami nincs tele adalékanyagokkal? Én még sajnos nem találtam ilyet.

    2016. 10. 04.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Tamara, fotózáshoz a bolti szeleteltet szoktam venni, ezzel sokkal könnyebben tudok dolgozni. De nagyon nem szeretem, mert furcsa, hogy kinyitod, majd pár nap alatt megsavanyodik a szalonna a hűtőben. : (
      Magunknak a piacon szoktam venni házi füstölt kolozsvárit egy hentes ismerősnél. Kockázva ez tökéletes, vékony szeletet nem lehet sajnos belőle vágni, csak vastagabbat, szeletelőgéppel.

      2016. 10. 04.
    • Kriszta mondta:

      Én a Sparban szoktam szeletelt bacont venni, igaz, az se teljesen natúr, de még ebben van a legkevesebb mű anyag. Prémium Bacon néven fut, Tamási-Hús Kft. a gyártója, pont van itthon, úgyhogy le tudom írni az összetevőket: császárszalonna 96,1%, étkezési só, dextróz, cukor, antioxidáns (nátrium-aszkorbát), fűszerkivonatok, tartósítószer (nátrium-nitrit), bükkfafüst.

      2016. 10. 20.
    • Kriszta mondta:

      Így van, fel nem foghatom, minek kell cukrot rakni a húskészítményekbe, de a 99%-ukban van. Az összefoglaló meg nagyon elszomorító…

      2016. 10. 20.
      • Vrábel Kriszta mondta:

        Hentestől egyszer megkérdeztem, egyrészt a színe miatt kell a cukor. : ((( Élénkebb, pirosasabb színű marad

        2016. 10. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések