Csilis-zöldséges csirkeleves

Laktat és átmelegít

Igaz a nyár még továbbra is elkísér minket, de esténként már egyre hűvösebb van. Ilyenkor nagyon jól tud esni egy meleg, csípős, gazdag leves, amely laktató, ideális vacsora lehet. Tovább Tovább

tejszinescsipossavanyucsirkeleves

Imádom a csípős-savanyú leveseket, gazdag, változatos ízükkel sokkal jobban eltelítenek, mint a kevésbé fűszeres változatok.

A sok zöldség rostban gazdaggá teszi ezt a fogást, hogy ez miért fontos erről már olvashattatok egy korábbi cikkünkben, ugyanígy a fűszerek hatásáról is az anyagcserefokozásról szóló írásunkban.

A leves szerintem igazi adu ha fogyni szeretnénk. Általában alacsony a kalóriaértékük, hozzájárulnak a megfelelő folyadékbevitelhez és változatosabbá, gazdagabbá teszik az étkezést. Utána biztos, kevesebbet kell enni a második fogásból. (ez a leves pl vacsorára nekem önmagában is elég szokott lenni)

Igazi leveses nemzet vagyunk, ne feledkezzünk meg tehát a levesekről. Főleg, hogy most jön az igazi szezonja. Zöldségkrémlevesek, önmagukkal sűrítve, gazdag, szinte főzelékszerűen sűrű zöldséglevesek. Nekem ezek a kedvenceim.

A csípős leves szénhidráttartalma: 9,25 gr/adag így ebédre és vacsorára is illeszthetünk mellé második fogást.

 

Hozzávalók

40 dkg csirkemell, 20 dkg gomba (csiperke, shitake), 20 dkg sárgarépa, 4-5 szem koktélparadicsom, kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. csilikrém, kis csokor petrezselyem, 3 ek. olívaolaj, 1 dl tejszín, 8 dl húslé, 1 lime, só, frissen őrölt bors
  1. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük olívaolajon, adjuk hozzá a kockákra vágott csirkemellet pirítsuk körbe, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a pucolt, vékonyra szelt sárgarépát, a csilit, pirítsuk át.

  2. Adjuk hozzá a mérettől függően darabolt/egyben hagyott gombát, a cikkekre vágott paradicsomot.

  3. Pirítsuk kicsit át, majd öntsük fel a csirkelevessel, forralva főzzük 7-8 percet, majd öntsük hozzá a tejszínt is.

  4. Borsozzuk, a húslevestől függően sózzuk. Forraljuk össze a levest, a lime kifacsart levével savanyítsuk. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Kamy* mondta:

    Szia Kriszta,

    Ebből hány adag leves lesz?

    2017. 05. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések