Vaníliapuding házilag

Főzött krémből

Ígérem, nem sokkal bonyolultabb házilag vaníliapudingot főzni, mint a zacskóból. Tovább Tovább

hazi vaniliapud3A legalapvetőbb cukrászkrém, az ún. főzött krém, amely fehéredésig vert tojássárgájával van sűrítve. Most az alap vaníliás változatot készítettem, amelyből elhagytam a lisztet és növeltem a tojássárgák számát. Az állag így is pudingos lesz miután hűtőben teljesen összeállt.

Nem sokkal bonyolultabb, mint az aromás, keményítős változat, viszont annál sokkal jobb. : )

A megadott mennyiség két adagra szól, ggy adag szénhidráttartalma pedig: 13,5 gr

hazi vaniliapud2

 

Hozzávalók

6 tojássárgája, 2 csapott evőkanál kristályos édesítőszer (stevia), 3 dl tej (15 gr) 1 rúd vanília kikapart magjai, 15 dkg bogyós gyümölcs (12 gr)
  1. A tojássárgáját keverjük habosra az édesítőszerrel, fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Kaparjuk hozzá a félbevágott vaníliarúd magjait.

  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a pudingot. Nem kell, hogy forrjon! Szedjük poharakba, a még meleg krémbe szórjuk a fagyos erdei gyümölcsöt, hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára

 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Könye Réka mondta:

    Kedves Kriszta!

    Nekem a dietetikus 20gramm szénhidrátot írt elő uzsonnára és szeretném ezt a pudingot elkészíteni.
    Viszont ebben csak 13,5gramm szénhidrát van. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint egyek több adagot(hogy kijöjjön a 20gramm) vagy egyek mellé mást (pl: Korpovit) ami kiadja a maradék 6,5grammot?
    Várom válaszát!
    Köszönettel:

    Könye Réka

    2016. 06. 30.
  2. Vrábel Krisztina mondta:

    Kedves Réka! Ebben a desszertben gyors felszívódású ch-k vannak, egy kevés korpovit keksz vagy itt a blogon van zabpehelykeksz recept. Ha kalóriaszegény kiegészítést keres mellé, akkor inkább répa, zellerszár előtte és akkor összejön egy gazdag köztes étkezés.:-)

    2016. 07. 01.
    • Era* mondta:

      Szia Kriszta,

      A húsgombócos karalábélevesnek van a neten is fellelhető receptje?A te verziódból?
      Esetleg fel lehetne tenni ide is?:))

      2017. 06. 18.
  3. Zsófi mondta:

    Szia Kriszta!

    Annyira klassz kis receptjeid vannak a mostani Nők lapjában, a húsgolyós karalábélevest már meg is főztem, tök jó lett! Ebben a rekkenetben pont ilyen könnyű kaják kellenek :-)!
    Üdv, Zsófi

    2016. 07. 01.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Kedves Zsófi!
      Köszi, örülök, hogy tetszenek. Alapvetően ezeket a könnyű fogásokat esszük. laktatnak, de nem nehezítenek el, nagy melegben meg különösen ezeket.

      2016. 07. 05.
  4. Iza mondta:

    Kedves Kriszta! Azt szeretném kérdezni, hogy a fagyos gyümölcs az olvadásával nem hígítja fel a pudingot?
    Köszi! Iza

    2016. 07. 05.
  5. Vrábel Kriszta mondta:

    Nem, attól lesz egy kis szaft a gyümölcs körül, ahogy a képen is látszik. Most nyáron, természetesen használhatsz friss gyümölcsöt hozzá!

    2016. 07. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések