Zabpelyhes piadine

Az egészséges olasz

Az olaszok szuperszendvicse teljeskiőrlésű liszt és zabpehely keverékéből. A lepényeket keleszteni nem kell, csak pihentetési idővel kell számolnunk. Sonkával, mozzarellával töltve, kontaktgrillben összesütve a legfinomabb. Tovább Tovább

zabpelyhespiadinablog

Egy piadine szénhidráttartalma: 32,5 gr

 

Hozzávalók

20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg zabpehely, 10 dkg vaj, 1 dl víz, 3 gr szárított élesztő, 1 tk. só
  1. A zabpelyhet késes aprítóban őröljük finomra. Keverjük el a teljes kiőrlésű liszttel, a sóval,a szárított élesztővel.

  2. Adjuk hozzá a lágy vajat és a langyos vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, pihentessük kb. 20 percet.

  3. Majd osszuk 6 részre, lisztezett felületen nyújtsuk ki akkora méretűre, amekkora palacsintasütő serpenyőnk van.

  4. Zsiradék nélkül forrósítsuk fel a serpenyőt, egyesével süssük ki a piadinék mindkét oldalát.

 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Kriszta mondta:

    Fantasztikus ez a recept! azonnal mentettem 🙂

    2016. 05. 05.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      : ) Örülök, ha tetszik, majd pizzaváltozatot is teszek fel, hogy ki ne maradjon az olasz!

      2016. 05. 05.
  2. Kriszti mondta:

    Tegnap megcsináltam 🙂 Csak nekem eléggé elhúzódott, mert mikor bekevertem, aznap nem volt időm kisütögetni, úgyhogy ment a hűtőbe. Aztán másnap se volt időm kisütögetni, úgyhogy fogtam a lepényeket, beraktam tepsibe és megsütöttem a sütőben. Naggyon jó lett! Mintha sós kekszet ettem volna 🙂 Úgyhogy fel is jegyeztem a recepthez, hogy keksznek is ki lehet sütni 🙂

    2016. 05. 06.
  3. Vrábel Kriszta mondta:

    Kriszti!
    : ) de jó, kipróbálom én is sütőben. Amúgy is mindig kérdés, hogy az ember a nagy rohanásban mit kapjon be.

    2016. 05. 06.
  4. Vrábel Kriszta mondta:

    Kriszti!

    Szuper, köszi az ötletet. Kipróbáltam én is sütőben sütve, parmezánt is reszeltem bele, szuper keksz lett belőle!
    De jó, hogy így összedolgozunk! : ))))

    2016. 05. 09.
  5. Kriszti mondta:

    De jó, ennek örülök! 🙂 Tényleg, sajtot majd én is teszek bele 🙂

    2016. 05. 11.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Majd hozom a receptet ide, egy újságnak fotóztam, megvárom, míg megjelenik.

      2016. 05. 12.
  6. Beju mondta:

    Kedves Kriszta!
    A finomra őrölt zabpehely helyettesíthető zabpehelyliszttel, és a parmezán másfajta sajttal (nem vagyok oda a parmezánért)?
    Köszi Beju

    2016. 06. 20.
  7. Vrábel Kriszta mondta:

    A zabpehelyliszt jó lesz teljesen. Más sajt szerintem kicsit változtat az állagán, mert több kell bele és zsírosabbak, de szerintem bátran mehet bele valamilyen más, karakteres ízű sajt.

    2016. 06. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések