Reggeli nélkül nem indulhat a nap. Ezt érdemes betartani és gyorsan elfelejteni azt, hogy délig nem eszünk semmit sem. Tovább Tovább
Időhiányra hivatkozva se hagyjuk ki a reggelit. Gyors reggelinek ott a zabpehely. A puffasztott reggelizőpelyheket én nem szeretem, nem ajánlom, hiszen a puffasztással gyakran az amúgy lassú felszívódású alapanyagot gyors felszívódásúvá alakítják át, a hozzáadott cukrokról, egyebekről ne is beszéljünk, de most nem ez a téma.
Egyszóval reggelizni kell, nekem hétköznap a nagy szemű zabpehely esetleg tk. kenyér sajt vált be, hétvégén, a ráérősebb reggeleken a mindenféle tojásos dolgok, zöldséges vagy húsos krémek. Ez utóbbira ajánlok most egy nagyon finom változatot: kacsamájpástétom, kacsahúsdarabokkal. Jóval több, mint egy sima májkrém, ahogy a sült, ropogós husidarabkák megbújnak a krémben… No, látjátok, nincs tiltólistán az élvezet. : )
Hozzávalók
Kevés zsíron dinszteljük az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett, darabolt májat. 10 perc alatt süssük készre.
Vegyük ki a serpenyőből (serpenyőt tegyük félre), adjuk hozzá a maradék zsírt, villával, vagy botmixerrel krémesítsük.
A kacsamellet kockázzuk egészen apróra, az eddig használt serpenyőben pirítsuk hirtelen át, a bőr ropogós legyen.
. Hagyjuk kicsit hűlni, majd még nagy késsel aprítsuk (nyersen nem tudjuk olyan finomra kockázni), keverjük a májkrémhez. Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítsük. Tegyük hűtőszekrénybe szilárdulni.