Répatortamignon

Ajándék kis és nagy locsolóknak

Az idei (nem kevés) húsvéti receptfelhozatalból, amelyet különböző magazinoknak fotóztam ez volt a gyerekek egyik kedvence. Répatorta mignonként. Cukiság. Tovább Tovább

repamignonkicsi1A fotózások miatt minden nagyobb ünnep hamarabb jelenik meg a konyhámban, mint a naptárban. MI már februárban megettük a sonkák, tojások, kalácsok javát. Idén is sok húsvéti finomság készült, a srácok ezt a répatortamignont szavazták meg az idei győztesnek.

A süti receptje a Meglepetés Magazin Sütés&Főzés különszámában jelent meg.

repamignonkicsi2

 

Hozzávalók

25 dkg liszt (lehet a fele teljes kiőrlésű), 20 dkg hámozott, reszelt sárgarépa, 15 dkg lágy vaj, 15 dkg barnacukor, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja, 1 dl tej, 2 ek. mézeskalácsfűszer, 2 tk. sütőpor; mázhoz: 20 dkg porcukor, piros és sárga ételfesték, frissen facsart citromlé
  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. A vajat, barnacukrot, tojásokat keverjük habosra. Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, fűszereket. Keverjük hozzá a reszelt répát és a narancshéjat.

  2. Szedjük a tésztát sütőpapírral bélelt 20x30 cm-s tepsibe, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.

  3. Formázzuk meg a répákat: A kihűlt tésztát borítsuk ki, hosszában vágjuk ketté 2 db 10x30 cm-s csíknak. Ezeket vágjuk fel téglalapoknak, majd ezeket ketté, háromszögeknek. (a háromszögek tetejét vágjuk le egyenesre, hogy megkapjuk a répa formát).

  4. A mázhoz keverjük össze a porcukrot pár csepp piros és sárga ételfestékkel, annyi citromlével, hogy sűrű, de még éppen folyékony masszát kapjunk.

  5. Evőkanál segítségével csorgassuk meg a répákat a cukormázzal. Hagyjuk 10-15 percet szilárdulni a mázat, majd a maradék mázat töltsük vékony csöves kinyomózsákba és csíkozzuk be vele a répákat.

 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Piffeny mondta:

    Hát ez valami eszméletlen gyönyörű és guszta lett! Nagyon ügyes vagy, gratulálok!

    2016. 03. 24.
    • Kriszta mondta:

      Piffeny!
      Köszi : ) és a legjobb benne, hogy egyszerű is viszonylag. Akár egy sima csokis piskóta is répává alakítgató így. : )

      2016. 03. 24.
  2. Tanita mondta:

    Nagyon ötletes! Kipróbálom mindenképpen!

    2016. 03. 25.
  3. Kriszta mondta:

    Tanita!
    Köszi, remélem, sikeres lesz a próba.

    2016. 03. 30.
    • Tanita mondta:

      Kriszta! Elfelejtettem visszajelezni. Isteni volt a répamignon. Máskor is lesz 🙂

      2016. 04. 26.
  4. Őzséné Fábián Anette mondta:

    Kedves Krisztina!
    Köszönöm a receptet, megsütöttem, nagyon fincsi lett! Üdv:Anett

    2016. 03. 30.
    • Kriszta mondta:

      Anett!
      Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ez a recept is tetszett! : )

      2016. 03. 31.
  5. Betti mondta:

    Kedves Kriszta!
    Ez a mennyiség körülbelül mekkora tortaformába lenne elég?

    2017. 04. 12.
  6. Vrábel Kriszta mondta:

    Betti!

    Emlékeim szerint 20X30-as tepisben sütöttem, az a normál, kisebb méretű tepsi

    2017. 04. 13.
  7. Vrábel Kriszta mondta:

    Ja, hogy tortaforma, bocsánat: 24-es kb.

    2017. 04. 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések