Gyömbéres-csilis-szezámos tojássaláta sonkával

Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal

Gyakran előfordul, hogy húsvét után marad még sonka, főtt tojás és csak úgy magában, tormával már nem nagyon fanyalodunk rá. Itt egy jó kis recept, amely kicsit más közegbe helyezi a maradékot. Tovább Tovább

csiposszojastojassalatakicsi

Mindemellett pofon egyszerű, illetve arra is jó, hogy ha az elmúlt napokban többet ettünk volna a kelleténél, akkor ezzel a fogással a helyzetünkön tovább már nem rontunk. : )

Nálunk amúgy (szinte) sütimentes volt a Húsvét, sonkát és tojást viszont rengeteget ettünk. A mostani abszolút favorit süteményemet azonban elkészítettem, a receptjét hamarosan hozom ide is. Egy pite cukor és édesítőszer nélkül. Szuperfinom és szerintem bőven elég édes, pusztán az alapanyagoktól.

A tojássaláta receptje szintén a Meglepetés magazin Sütés&Főzés különszámában jelent meg.

 

 

Hozzávalók

8 db főtt tojás, 10 dkg madársaláta/zöldsaláta, 2 ek. szezámmag, 2-3 szál szárzeller, 2-3 szál újhagyma, 15 dkg főtt, füstölt sonka, 5 ek. szójaszósz, 1 ek. csilikrém, 1 kis fej fokhagyma, 1 ek. friss reszelt gyömbér
  1. A szójaszószt keverjük el a reszelt gyömbérrel, a csiliszósszal, a zúzott fokhagymával.

  2. A tojásokat hosszában negyedeljük. A salátát mossuk, szárítsuk, a szárzellert, újhagymát pucoljuk vágjuk vékony csíkokra. A sonkát is vékonyan csíkozzuk.

  3. Állítsuk össze a salátát: forgassuk össze a hozzávalókat, szórjuk meg szezámmaggal, locsoljuk meg a szójás öntettel.

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések