Currys lencsefasírt

Húsmentesen laktató

A húsmentes fasírtok közül a bab-, lencse-, csicseriborsófasírt a laktatóbb fajtákhoz tartozik. Nekem ebben az időben nagyon jól tud esni, nyáron inkább a könnyű, zöldséges változatokat szeretem. Tovább Tovább

lencsefasirtkicsiAz előző posztnál a csicseriborsó mellett említettem, hogy az aprószemű, ún. hegyi lencsét és a fekete lencsét is nagyon szeretem használni. A csicserihez hasonlóan ez az alapanyag is nagyon jó salátába, levesnek, köretnek. Ezer változatban lehet vele kiváltani a krumpli/rizs köretet, és még ezeken túl is mutat.

Most fasírt készült belőle, amely finom fűszeres, ropogós. A recept két főre szól, ebédre, így jön ki a pont 50 gr, salátástól, mindenestül. Bőven laktató. Ha vacsorára szeretnénk enni, a megevett saláta mennyiségét növeljük, a fasírtot pedig csökkentsük, hogy a 40 gr-ba beleférjünk.

 

Hozzávalók

Hozzávalók 8 darabhoz: 10 dkg nyers lencse (50 gr), 1 kis fej vöröshagyma (3 gr), 1 tojás (1 gr), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2. ek. zsemlemorzsa (36 gr), 1. ek. curry-fűszerkeverék, olaj a sütéshez; 15 dkg tejszínes krémsajt (6 gr), 2 ek. sűrített paradicsom (4 gr), csilikrém, zöldsaláta, só,frissen őrölt bors, 1 tk. őrölt római kömény
  1. A lencsét főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le teljesen, nyomkodjuk is kicsit meg, hogy ne maradjon rajta víz

  2. Ha meghűlt keverjük el a tojással, a finomra vágott/reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymákkal, az aprított petrezselyemmel, római köménnyel, curryvel, sóval, borssal. Keverjünk hozzá 2-3 k. zsemlemorzsát, dolgozzuk össze a masszát, pihentessük kicsit.

  3. Formáljunk lapos pogácsákat a lencséből, forgassuk meg zsemlemorzsában, forró olajban süssük ropogósra. Vagy spricceljük csak meg kevés olajjal és sütőpapírral bélelt sütőlemezen a sütőben süssük meg 220 fokon, kb. 20 perc alatt

  4. Mártogatós: a krémsajtot keverjük el a paradicsompürével, ízlés szerint csilikrémmel, frissen őrölt borssal. Zöldsalátával kínáljuk.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Zsuzsi mondta:

    Szia Kriszta, lehet, én alszom még, de a lencse mennyiségét nem értem… Köszönöm a válaszod! Zsuzsi

    2016. 04. 09.
    • Kriszta mondta:

      Zsuzsi!

      Nyersen 10 dkg legyen a lencse (A DM-es hegyi lencsét szeretem ehhez nagyon, apró szemű, roppanósra fő), amelynek 50 gr a szénhidráttartalma. : )

      2016. 04. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések