Mákos sajtosrúd

gyorsan elkészíthető vendégváró

Nagyon gyors és nagyon sajtos. Pofon egyszerű elkészíteni, azonnal lehet sütni. Bátran ajánlom azoknak is, akik nem szeretnek az apró sütikkel sokat bíbelődni. Én pont ilyen vagyok. Tovább Tovább

Meglepetés magazin 2015. 49. hét, Karácsonyi aprósütik

A fűszerezését lehet bátran variálni. Lisztből durumlisztet ajánlok hozzá. Így egyrészt ropogósabb is, másrészt ennek a lisztnek a fehér liszthez képest lassabb a felszívódása, a tészta állaga mégsem lesz tőle olyan klasszikus,” fojtogatósan teljes kiőrléses”.

A heti Meglepetésben jelent meg a recept.

Aki pedig még ennyit sem szeretne bíbelődni sós ropogtatni való készítésével, de mégsem akarna sima krumpli chipset kiszórni a vendégeknek, ajánlom lencselisztből, csicseriborsólisztből, tápiókából, kukoricalisztből készült fűszeres snackeket, rengeteg változatban a webshopon.

 

Hozzávalók

15 dkg durumliszt, 8 dkg szobahőmérsékletű vaj, 8 dkg reszelt cheddar sajt, 3 evőkanál tejföl, 1/2 teáskanál só, 1 ek. egész mák, 1 tojás
  1. A lisztet keverjük el a sóval, a reszelt sajttal és a vajjal, dolgozzuk össze morzsalékosra, majd adjuk hozzá a tejfölt, dolgozzuk össze a tésztát.

  2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vékony téglalapnak, kenjük meg a tetejét a felvert, sózott tojással, szórjuk meg a mákkal.

  3. Pizzavágóval vagy éles késsel vágjunk 1 cm vastag csíkokat a tésztából, csavarjuk őket meg, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. Lehet őket szorosan, de ne érjenek össze. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük pirosra, hagyjuk kihűlni, melegen még puha, ahogy hűl, úgy lesz ropogós.

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Őzséné Fábián Anette mondta:

    Kedves Krisztina!
    Szuper a recept,köszönöm! Anett

    2016. 03. 30.
    • Kriszta mondta:

      Anett! Örülök, hogy ízlett a sajtosrúd!

      2016. 03. 31.
    • BBrigitta mondta:

      Kedves Kriszta! Köszönet a receptért, most csinálok másodszor, vendéglátóinknak viszem:).
      Viszont a só mennyisége rosszul van feltüntetve, ugye? Inkább 1/2 tk-lal, vagy még kevesebbet teszek bele ezúttal. Üdv
      Brigi

      2016. 07. 15.
  2. Vrábel Kriszta mondta:

    Brigitta,
    örülök, hogy sikeres lett a recept. A só valószínű, hogy el lett írva, javítom. A 15 dkg liszthez nagyon sok a két tk. Köszi!

    2016. 07. 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések