Karácsonyi kekszkoszorú

villámdesszert

Egy gyors ötlet az utolsó pillanatra: sütés nélküli, de ettől függetlenül szerintem rendkívül látványos édesség kekszből. Nem konyhatündéreknek is. Bátran. Tovább Tovább

kekszkoszoru3

A massza a szokásos kekszmassza, amelyet kókuszgolyóhoz szokás használni. Igaz, én olvasztott csokoládét is szoktam adni hozzá, vajat (nem margarint) és viszonylag sok kávét, házi lekvárt, hogy a csokoládé visszakeményedése miatt nem törjön a massza, hanem puha maradjon. Így koszorúnak formázva, szerintem egyszerűen lenyűgöző!

A recept a heti Meglepetés magazinban jelent meg.

 

Hozzávalók

50 dkg darált keksz, 20 dkg vaj , 5 dkg cukor, 1 dl presszókávé, 1 dl tej, 1 dl baracklekvár, 2 ek. rum (vagy aroma), 4-5 ek. cukrozatlan kakaópor, 1 tk. fahéj, 10 dkg étcsokoládé; díszítésnek: 5 dkg fehércsokoládé, dekorcukor
  1. A kekszet keverjük el a kakaóporral, fahéjjal, 5 dkg cukorral. Adjuk hozzá a baracklekvárt, a rumot, a lágy vajat, a tej-kávé keverékében megolvasztott étcsokoládét.

  2. Dolgozzuk össze alaposan a masszát. Lágy, de formázható legyen.

  3. Osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük hengereket, majd ezeket illesszük össze körnek azon a tálon, amelyen kínálni fogjuk. Formázzuk meg a koszorút.

  4. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, csorgassuk meg vele a koszorút, majd szórjuk meg dekorcukorral.

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések