Csokikülönszám

csoki, csoki és még egy kis csoki

Ma jelent meg a NőK Lapja Konyha Desszert különszáma. Túlzás nélkül állíthatom, hogy felér egy (vagy két) szakácskönyvvel, holott “csak” egy újság. 125 csokoládés receptet találtok benne. Elbírta volna a keménykötést. : ) Tovább Tovább

desszertcsokisblog

Ebből én 30 receptet készítettem. Nagyjából 1 hónap volt a munka. Az egy hónap alatt több kiló csokoládét és vajat olvasztottam meg, a végeredményt pedig vittem magammal mindenhova osztogatni. : ) Durva egy hónap volt, nagyon bele kellett húznom a sportba, hogy ne hagyjon nyomot.

Természetesen az egészséges csokis desszertek témát is én kaptam meg, így élvezkedhettem olyan receptekkel is, amelynek a végeredményét nem volt akkora bűn megkóstolni. E mellett csokis gasztro ajándékokat, szaloncukrokat és sütés nélküli csokis desszerteket készítettem. Illetve a kedvenc anyagom: a tökéletes, csokis lávasüti 4 lépésben. A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető desszertje. Remélem, a képek is ezt igazolják. A képeken amúgy én voltam a modell is és a fotós is, meg a mindenféle stylist és a cukrász. Nem unalmas a munkám. : )

Csokira fel! Rengeteg torta, süti, vendégváró…, már mind karácsonyi hangulatban.

(Szinte teljesen) szénhidrátmentes csokis panna cotta

desszertcsokisblogpannacotta

 

Hozzávalók

4 dl tejszín, 2 dl tej, 5 db lapzselatin, édesítőszer ízlés szerint, 5 dkg 82% étcsokoládé, 1 csapott ek. cukrozatlan kakaópor, 1 dl habtejszín, 3-4 dkg kókuszreszelék
  1. Öntsük össze a tejszínt a tejjel, adjuk hozzá az édesítőszert. Forraljuk fel, majd egyenként keverjük el benne a lapzselatint, az apróra kockázott csokoládét és a kevés forró tejszínnel külön csomómentesre kevert kakaóport.

  2. Öntsük szét 6 db 1 dl formába, tegyük a hűtőszekrénybe szilárdulásig. Mártsuk a formákat forró vízbe pár pillanatra, majd ütögessük ki a tejszínpudingokat tányérokra.

  3. Keményre vert tejszínhabbal és kókuszreszelékkel díszítve tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések