Aglio, olio, peperoncino…

...és sült karfiol

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, mint pl. a spaghetti aglio, olio e peperoncino. Semmi extra, de mégis az ember kedvence tud lenni ez a csípős tészta. Tovább Tovább

Különösen az ilyen csípős hidegben tud nagyon jól esni. Nem szeretek módosító szándékkal klasszikus olasz receptekhez nyúlni, de úgy vélem, ez a méltán közkedvelt fogás simán elviseli a sült karfiolt plusz alapanyagként. Így lesz igazán őszi-téli pasta. : )

 

Hozzávalók

50 dkg spagetti, 1 dl jó minőségű, extra szűz olívaolaj, 50 dkg karfiol, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 tk. morzsolt peperoncino (szárított, erős paprika), 1 kis csokor petrezselyem
  1. A karfiolt szedjük kis rózsákra. Főzzük félpuhára sós vízben, majd szűrjük le. Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel, öntsünk bele 2 ek. olívaolajat, majd rázogatva süssük puhára benne a leszűrt karfiolt. Itt-ott pirítsuk bátran oda. (ill. süthetjük sütőben is, kevés olajjal spriccelve, így édeskésebb lesz)

  2. Ha a karfiol megpuhult, adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, az apróra vágott petrezselymet, a peperoncinót. Pirítsuk őket enyhén össze.

  3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, keverjük el a feltéttel. Öntsük rá a maradék olajat, keverjük össze. Reszeljünk rá parmezánt, így tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Lolli mondta:

    Annó ilyet ehettem mikor Szicíliában nyaraltam A háziasszony találta ki az egyszerű ingyen vacsorát a bor mellé, de persze nem ilyen gazdagon, karfiol nem volt benne. :))

    2015. 10. 18.
    • Kriszta mondta:

      A legjobb tészta szerintem! : ) Érdemes egyszer házi készítésű tésztával kipróbálni.

      2015. 10. 18.
    • Kriszta mondta:

      igyekszem mihamarabb pótolni, de nagyon behavazott a munka!

      2015. 11. 05.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések