Panzanella saláta parmezánbundás rántott szelettel

Kis csavar a megszokott rántott husin

Az utolsó szem paradicsomokat szüreteljük a kertből, hogy is végezhetné jobban, mintsem egy olasz kenyérsalátában, azaz panzanellában. Tovább Tovább

Ha hiszitek, ha nem, a blog első (majd’ kilenc évvel ezelőtti) bejegyzése a panzanelláról szólt. Ez egy gyors, laktató saláta, intenzív ízekkel: érett, ízletes paradicsom, bazsalikom, minden frissen, a szezonjában elérhető most hozzá, ilyenkor kell kipróbálnia annak, aki még nem kóstolta. Rántott borjúhúst készítettem hozzá, a hagyományos panírt parmezánnal ízesítettem. Ez az összeállítás remek, időnkénti váltópárosa lehet a krumplisalátás rántott borjúszeletnek.

Egy adag belőle belefér ebédnek (maximum 50 gr szénhidrát) a 160 grammos szénhidrátdiétába is!

 

Hozzávalók

4 szelet borjúcomb (egyenként kb. 15 dkg), 2 tojás, durumliszt, 4 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. finomra lereszelt parmezán, 4 szem érett paradicsom, 1 nagy fej lilahagyma, 3-4 szem kovászolni való, nyers uborka, 4 szelet száraz fehérkenyér/ciabatta, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, frissen őrölt bors, 1 csokor bazsalikom, fél dl extra szűz olívaolaj, 2-3 ek. fehérborecet, étolaj a hús sütéséhez
  1. A kenyeret vágjuk nagyobb kockákra, keverjük el az felkockázott paradicsommal, uborkával, szeletelt lila hagymával. Adjunk hozzá bőven aprított bazsalikomot. Sózzuk enyhén, locsoljuk meg olívaolajjal, borecettel.

  2. Hagyjuk állni a salátát, közben készítsük el frissen a húst: a leszeletelt húsokat enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk így állni 20 percet.

  3. Forgassuk meg először a parmezánnal kevert lisztben, a felvert sózott tojásban, zsemlemorzsában.

  4. Panírozás után rögtön süssük ki forró olajban mindkét oldalát a húsoknak. Citromkarikával és a salátával tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Susi mondta:

    A panzanellanal szerintem elso lepes, hogy a jo szaraz kenyeret vizbe aztatjuk. Az a lenyege, olyan jo trutyis legyen, bar a magyaroknak ez kisse fura. Masreszt, az igazan jo toszkan vendegloben tonhal konzervvel gazdagitjak, attol lesz igazan finom-szerintem (es akkor magaban is eheto-bar en sosem probaltam massal enni)

    2015. 10. 12.
    • Kriszta mondta:

      Susi, szerintem kenyér és egyéni ízlés függő a készítése. Én kifejezetten tartalmasabb, kovászos kenyérből szeretem, és akkor ha paradicsommal van átitatva, nem vízzel. A szárított (kétszersült) kenyér vízbe áztatott változatához hasonlóan, a paradicsommal átitatott is ugyanolyan trutyis tud lenni, mint amilyennek lennie kell, csak jobb az íze.

      2015. 10. 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések