Fast food

Nekem ez a fast food

Tészta, friss feltéttel, összesen 15 perc alatt elkészül. Ez az igazi gyors kaja slow food módra. Tovább Tovább

Azokon a napokon, amikor fotózás van, nincs gondom az ebédre. Ilyenkor annyi mindent készítünk, hogy alig tudunk választani, mit is együnk. Azonban az “írós” napokon valami gyorsat kell kitalálnom. Ráadásul mindig megéhezek a receptek írása közben és még egyedül is vagyok. Szóval, csak valami kicsit kell összedobni. Ilyenkor a legszuperebb a tészta, ez mindig van itthon, 15 perc alatt kész is belőle az ebéd. Ráadásul, nem tudom, létezik-e olyan étel, amelyet ennyi módon variálhatunk.

Ami azonban nagyon fontos, bármit is teszünk a tésztára, az jó minőségű legyen, hogy a 15 perces ebédünk ne csak gyors, de szemet és lelket is kielégítő legyen. (Azaz a párizsit kockázok rá nem a legjobb megoldás). Persze a tészta is jó legyen!

Nézzük, miket szoktam leggyakrabban készíteni:

Aglio, olio: azaz csak fokhagyma és olaj. JÓ minőségű olaj! Ehhez esetleg petrezselyem és csípős paprika is jöhet

Tejföllel, szarvasgombás olajjal (az egyik kedvencem)

Mángold, olaj, fokhagyma

Carbonara

Szardella, kapribogyó, fokhagyma, olaj

Bors, olaj, parmezán…

Most tejföl, aszalt paradicsom, snidling, bazsalikom, olívaoalj, sóvirág, parmezán került rá. Bár ez most egy személyre készült, a receptben a hozzávalók 4 (szénhidrátdiétát nem követő) főre szólnak.

 

Hozzávalók

50 dkg spagetti, 3 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 10 dkg napon szárított paradicsom, sóvirág, extra szűz olívaoalj, parmezán, frissen őrölt bors
  1. Nagy lábosban, lefedve forraljunk a spagettinek vizet, ha felforrt sózzuk, tegyük be a tésztát főni

  2. Közben készítsük el a feltétet, mindent készítsünk elő, ha a tészta kész, azonnal kerülhessen is rá minden. A snidlinget, bazsalikomot, aszalt paradicsomot aprítsuk

  3. Szűrjük le a tésztát, osszuk szét 4 tányérba, mindegyikre szedjünk egy nagy kanál tejfölt, maldon sóval sózzuk, olívaolajjal locsoljuk. Szórjuk meg bőven a snidlinggel, paradicsommal, bazsalikommal

  4. Reszeljünk rá sajtot, őröljünk rá kevés borost, még egy kis olaj sem árthat, azonnal tálaljuk

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Bea mondta:

    Kriszta, ez valami elképesztő finom!! Vasárnapi ebéd volt, egy kis pirított dió határozottan nem ártott neki:) (fenyőmagunk sajnos nem terem:) )
    Habzóbor, utána diólikőr chia puding, kávé konyak. Szóval fejedelmi ebéd volt! Köszi!

    2016. 06. 20.
  2. Vrábel Kriszta mondta:

    Bea!
    Jól hangzik a menü! : ) Tegnap én is tésztát készítettem, 12-kor “jutott” eszembe, hogy ebédet kellene készíteni. csináltam egy villám baracklevest (barack, víz, méz, menta, turmix) és aszalt paradicsomos-paradicsomos volt a tésztánk. Délben kezdtem el készíteni, 1-kor fel is álltunk az asztaltól. Slow-fast.

    2016. 06. 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések