Szegény töltött paprikánkat olyannyira elferdítették a menzák (sőt a háztartások is), hogy nem maradt más belőle, mint egy ehetetlenül cukros, liszttel sűrített konzerv-szaftban fuldokló, gazdagon rizsezett gombóc. Jó esetben paprikába töltve. Tovább Tovább
Nos, én nem így készítem, hanem sósan, ahogy a paradicsomos húsgombócot is: a szaftot bazsalikommal, sok fokhagymával, a húsgombócot pedig parmezánnal ízesítem. És nem, nem lisztezem. Teljesen feleslegesnek tartom, a paradicsomból kellőképpen sűrű szaftot lehet főzni. Szóval nem sok köze van a junioros kajához, a gyermekeim mégis imádják.
Ez a mostani recept tulajdonképpen egy lecsósra főzött (én a lecsóhoz is sok paradicsomot használok) töltött paprika. Épp itt az idő, hogy bekapcsoljuk végre a tűzhelyeket. Azt mondják, van most rá pár napunk.
A recept sütőben, tepsiben/vaslábosban és készíthető. Kicsit sültebb ízekkel, itt-ott odapirítva. (Csak tegyük tepsibe a betöltött paprikákat és nyersen tegyük köré a karikázott paprikát, darabolt paradicsomot, kezdetben fóliával fedve süssük, 1 órát, majd pirítsunk rá). Ha pedig foglalt a sütő vagy nincs kedvünk bekapcsolni, főzve is elkészíthetjük a receptet. A leírást lsd. alább:
Hozzávalók
A darált húst keverjük el a rizzsel, 1 fej finomra vágott hagymával. Sóval, borssal ízesítsük. A tv. paprikák csumáját vágjuk ki, töltsük meg a paprikákat a hússal.
A maradékból készítsünk gombócokat.
Egy nagyobb lábosban a kockázott hagymát dinszteljük zsíron, adjuk hozzá a pirospaprikát, forgassuk át, adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, a darabolt paradicsomot, öntsünk alá 1 dl vizet. Pár percet főzzük, hogy kevés lé keletkezzen, sózzuk, borsozzuk.
Helyezzük bele a töltött paprikákat, a gombócokat, lefedve főzzük, időnként megmozgatva, de nem keverve, kb. 50 perc alatt készre.
Huh…utálom…. De most kedvet kaptam hozzá 🙂 Hétvégén tesztelem az ehető verziót 😉
Ajj. Imádom. Én egészen cukor- és rizsmentes ehető verziót készítek, de ez még jobban tetszik most, így tesztelem amint beköszöntenek a jeges napok. :))
A teljes rizsmentesség sem rossz gondolat! : )
Én egy olyan változaton gondolkodom, amelyben a töltött paprika szaft és alufólia nélkül, sütőben készül – az sem baj, ha itt-ott odakap egy kicsit -; a lecsó pedig külön, a tűzhelyen – és csak a tálaláskor kerül bele a lecsóba a megsült töltött paprika.
Szerintem egyszerűbb egyben sütni, én legalábbis szeretem, ha kevesebbet koszolok és minél gyorsabban, egyszerűbben elkészül az étel. Az igaz azonban, ahogy Te írtad, a sült paprika íze azért más lesz, mint a szaftban sültté. Én köztes megoldást választanék, annyi lecsót raknék alá, hogy félig üljenek benne a paprikák. Így is fog gőzben sülni,persze, de talán meglesz itt-ott a megfelelő sült rész is.
itt van egy sütőben, csupaszon sült változat: http://dolcevitablog.hu/2012/09/gorog-toltott-paprika/
Visszajelzés: Free cialis sample
Visszajelzés: cialis super active
Visszajelzés: canadian pharmacy online
Visszajelzés: Buy cheap cialis
Visszajelzés: levitra 10mg
Visszajelzés: levitra
Visszajelzés: casino online gambling
Visszajelzés: best casino online
Visszajelzés: casino games online
Visszajelzés: cialis price
Visszajelzés: sildenafil vs tadalafil
Visszajelzés: real money casino games
Visszajelzés: play for real online casino games
Visszajelzés: cialis generic online edsmrl
Visszajelzés: generic cialis tadalafil
Visszajelzés: generic cialis tadalafil 20mg
Visszajelzés: cialis pills for sale
Visszajelzés: cialis 20mg pills
Visszajelzés: canadian pharmacy online cialis
Visszajelzés: how to buy cialis strips from california
Visszajelzés: fda approval of generic cialis