Ezt eszik vagy isszák?

is-is

Kedvenc nyári italom és egyben kedvenc levesem is ez az uborkás-joghurtos, hűsítő finomság. Tovább Tovább

Az óriás kánikulában kicsit át kellett alakítanom a futásomat. A heti 2 hosszabb (10-12 km) és 1-2 rövidebb (5 km) futás helyett, 5-6-7 km-t variáltam. Inkább a futások számát próbáltam növelni, korán reggel vagy későn este. Így sem volt egyszerű, nem bírom a melegben futást. : (

Edzés utáni azonnali vízpótlásra ezt a finom uborkaitalt használom, a hazavezető úton sokszor már semmi másra nem tudtam gondolni, csak a behűtött italomra.

Az ital tányérba öntve sem utolsó: szuper, főzés nélküli levesként is jól működik. Füstölt lazacos pirítóssal. (bár füstölt lazacos pirítóssal szinte minden jól működik : ))

Egy adag (kb. 3,5 dl) szénhidráttartalma: 11 gr

Tipp: ha van kovászos uborkám, egy darabot ebből is turmixolok a nyers uborkához, ez még különlegesebbé teszi az italt.

 

Hozzávalók

30 dkg uborka (6 gr), 1 db kovászos uborka, 4 dl natúr joghurt (16 gr), 2 dl víz, 1 tk. tengeri só, 1 ek. olívaolaj, 5-6 levél menta
  1. Az uborkát mossuk, hámozzuk, daraboljuk

  2. Tegyük a hozzávalókkal együtt botmixer táljába, turmixoljuk simára, hűtsük

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Imecs Éva mondta:

    Kedves Kriszta! Itt a nagy paradicsombefőzés szezonja, reméljük, jó ideig eltart. Jómagam most küzdök az első adaggal, és minden évben elhatározom, hogy veszek egy jó paradicsomdarálót – de nincs. Feltételezem, te a legjobb olasz eszközt használod ehhez, és azt szeretném megkérdezni, nem jutott-e még eszedbe, hogy a sok-sok hasznos dolog mellett ezt is árulj? Olaszországban biztos sokkal nagyobb választék van, és én pl. szívesen adnék sokkal több pénzt is egy rendes darálóért. Te milyet használsz?

    2015. 08. 30.
  2. Kriszta mondta:

    Éva!
    az az igazság, hogy csak darabos szószt szoktam eltenni, levet nem, szóval nem használok darálót, nem is gondoltam volna, hogy nem jók az itthoniak. Megnézem, odakint milyen van.

    2015. 08. 31.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések