Medvehagymás túrógombóc panko morzsával…

....és a pirított szalonna se maradjon ki a címből

Az idei medvehagyma igényemet úgy érzem, már kielégítettem. Évek óta várom tavasszal, hogy megjelenjen az első ZÖLD alapanyag, ilyenkor annyi mindent készítek belőle, hogy két hét alatt teljesen telítődök. Tovább Tovább

Természetesen minden évben próbálok új dolgokat kipróbálni belőle, és egyértelműen mondhatom, ez gombóc lett az idei kedvencem. A nagyon lágy gombóc, a nagyon ropogós, pirított panko morzsával olyannyira nyerő, hogy a szalonna és a medvehagyma már csak egy kis plusz az egészben. : ) Na jó, azért nem, azok is nagyon fontosak. Próbáljátok ki.

Ez a recept, másik hárommal együtt (medvehagymás tzatziki, medvehagymás-sajtos csiga és medvehagymás cukkini főzelék) a heti Meglepetésben jelenik meg. De ha jobban belegondolok, a cukkini főzelék is nagyon ütős volt.

 

Hozzávalók

50 dkg tehéntúró, 3 egész tojás, 10 dkg búzadara, kis csokor medvehagyma, só, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, 10 dkg panko morzsa, olaj, tejföl a tálaláshoz
  1. A túrót törjük át, keverjük el sóval, a tojásokkal, búzadarával, keverjük hozzá a finomra vágott medvehagymát, hagyjuk állni egy órát.

  2. Közben a szalonnát kockázzuk, süssük zsírjára. A panko morzsát süssük kevés olajban/szalonna kisült zsírjában aranybarnára.

  3. Fazékban forraljunk vizet, sózzuk. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, főzzük a forrásban lévő vízben ki őket.

  4. Szűrjük le, forgassuk meg a morzsában. Enyhén sózott tejföllel, a kisült szalonnával kínáljuk.

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Jakab Erzsi mondta:

    Nagyon jól hangzik, jó ötlet! Próbáltam már krumplipürébe, tojásos nokedliba, berébe (más néven tócsni)keverve, és szerintem még ezer ötlet létezik. A te ötleted Kriszta nagyon kreatív. Ezért is szeretünk. 🙂

    2015. 04. 14.
  2. Anna mondta:

    Ez valami brutálisan jó! A férjemnek is nagyon ízlett, pedig elvből elutasítja a medvehagymás dolgokat. Köszi!

    2015. 04. 24.
    • Kriszta mondta:

      Anna, ennek igazán örülök, hogy még így is sikert aratott. Főzve a medvehagyma sokkal lágyabb, akik nyersen túl vadnak érzik, érdemes először így próbáltatni velük.

      2015. 04. 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések