Medvehagymás torma

sonkához, bárányhoz

Ez aztán tisztít rendesen. A két méregerős (bár máshogy és máshol csípő) alapanyag nehezen kerekedik felül egymáson. De ha győztest kellene hirdetni, azt mondanám, a torma nyert.
Tovább Tovább

Az elmúlt hónapokban sokszorosan kifőztem, kisütöttem magamat húsvétra, a mai előkészület során ennyire futotta tőlem. : ) Este odateszem a sonkát (saját vágás, saját pácolás, bérfüstölés), tojást főni, ennyi lesz nálunk idén a húsvéti menü.

Ha finomítani szeretnénk a torma csípősségén forró vizet öntsünk rá, hagyjuk kicsit állni benne, majd öntsük le róla a vizet!

A medvehagymát pedig a jövő héten folytatom, van egy-két kedvenc recept már megfotózva.

 

Hozzávalók

1 kis csokor medvehagyma, 15-20 dkg torma, 1 nagy szem alma, 1 dl tejszín, 4-5 ek. fehérborecet, 1. ek. méz/fehér balzsamecet, só, bors
  1. Reszeljük le a hámozott tormát, adjuk hozzá a fehérborecetet, mézet, és annyi vizet, amennyit magába szív, ne álljon a vízben, de szaftos legyen

  2. Adjuk hozzá a hámozott, finomra reszelt almát, a tejszínt, a csíkozott medvehagymát

  3. Botmixerrel pépesítsük olyan állagúra, amely számunkra tetszetős, érdemes megturmixolni, mert így lesz a torma színe szép zöld, illetve a medvehagyma aromája így jön ki erősebben.

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. zsempi mondta:

    én megcsináltam, bár úgy látom, a tejszínt kifelejtettem belőle 🙂 finom lett, jó kis recept. így nem robbant szét az agyam az erős tormától. most valahogy nem volt kedvem megbizsergetni.

    2015. 04. 07.
    • Kriszta mondta:

      azért teszek mindig almát hozzá, hogy lágyabb legyen

      2015. 04. 08.
  2. Visszajelzés: Cancer Virus: The discovery of the Epstein-Barr Virus - Dorothy H. Crawford, Ingolfur Johannessen, Alan B. Rickinson free downloads

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések