Medvehagymás cukkinifőzelék

Krééémes finomság

Tegnap láttam még a közértben medvehagymát, ráadásul extra zsenge cukkini is volt mellette… Tovább Tovább

A medvehagyma átadja most már a stafétát a többi, korai tavaszi zöldnek (spárga pl.), de még el lehet csípni belőle egy adagot. A főzelék extra finomságát az adja, ahogy a tejföl és a tejszín keveredik a habarásban. Tejszínnel túl töménynek gondoltam, tejföllel meg túl savanyúnak, így lett ez a kevert változat. Pont eltaláltam!

Ez volt az a másik kedvenc recept, amely a medvehagymás túrógombóccal együtt jelent meg a Meglepiben. A megjelent anyagban kacsacomb járt mellé, természetesen más hús (fasírt, sült csirke, oldalas..) is megy hozzá.

 

Hozzávalók

Hozzávalók: 50 dkg zsenge cukkini, 1 csokor medvehagyma, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 2 ek. liszt, só, frissen őrölt bors, olívaolaj; 4 db kacsacomb
  1. Hozzávalók: 50 dkg zsenge cukkini, 1 csokor medvehagyma, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 2 ek. liszt, só, frissen őrölt bors, olívaolaj; 4 db kacsacomb

  2. A cukkinit mossuk káposztareszelőn reszeljük le. (ne nyomkodjuk ki!) Olívaolajon dinszteljük 5 percet a cukkinit a finomra vágott medvehagyma felével.

  3. Öntsük fel 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, főzzük 5 percet. Keverjük el a lisztet a tejszínnel, tejföllel, habarjuk be a főzeléket, ekkor keverjük hozzá a maradék, aprított medvehagymát. A főzeléket ne főzzük sokáig, a cukkini nagyon hamar megpuhul.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Zsófi mondta:

    Nyami. Ez nagyon jól néz ki, remélem, kapok még medvehagymát hozzá!

    2015. 04. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések