Mángoldos bulgur

szuperfitt ebéd

Bizony, bizony itt a jó idő, a hétvégén már előkerült a fürdőruha. Nem szeretnék senkiben sem lelkiismertefurdalást kelteni, de hétfő van és ez mindig jó nap a váltásra! ; ) Tovább Tovább

Egész télen futottam folyamatosan, most a heti 30 km az átlagom, így nagy gondom persze nem lehet a fürdőruhával, de én bizony olyan vagyok, hogy szeretnék mindig egy kicsit jobb eredményt elérni. Mindenben. Így, hétfő lévén szigorúbbra fogtam az étkezést, az önjutalmazó, vagy önvidító étcsokikocka kilőve, reggel, munka előtt futottam 10 km-t, a köztes étkezés sárgarépa volt, az ebéd pedig ez a finomság. (Mert ehhez volt itthon alapanyag a hűtőben). Folyadékpótlásnak üres zöldtea. Ugye, milyen szépen hangzik? Kíváncsi leszek, meddig bírom a nulla vétkezés elvet. Nem szoktam sokáig, sajnos. Rettentően odafigyelek az étkezésre, de mikor munkából kifolyólag sütihegyek vesznek körül, nehéz megállni, hogy ne kóstoljak bele ebbe-abba. De most tényleg szigorú leszek! Vagy legalábbis próbálok sokáig kitartani.

A receptben megadott mennyiség 2 főre elegendő önálló főétkezésnek, köretnek (pl. egy szelet roston halhoz vagy csirkéhez) 4 főre is elegendő.

Szénhidráttartalma 1 főre vetítve főétkezésként: 43 gr, köretként (a mennyiség 4 felé osztva) 21,5 gr

Desszertnek 10 dkg vegyes erdei gyümölcsöt (fagyasztott, enyhén kiengedett) ettem meg, ez még 8 gr szénhidrát, és így teljesítettem az ebédre engedélyezett 50 grammot. Gyors volt, finom is volt, hurrá! Ha köretként esszük valamilyen hússal, akkor egy leves elé még simán belefér a megszabott 50 gr-ba.

 

Hozzávalók

25 dkg mángold (10 gr CH), 15 dkg bulgur (69 gr CH), 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, frissen őrölt bors, 1 ek. zatar fűszerkeverék (közel-keleti fűszer, általában: szezámmag, oregánó, kakukkfű, szumák van benne), 1/4 citrom leve, olívaolaj, 2 db szardella-filé, 5 dkg fenyőmag (7,5)
  1. A bulgurt főzzük puhára sós vízben

  2. Közben a mángoldot daraboljuk fel, olívaolajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymával és a darabolt szardellákkal együtt

  3. Sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, keverjük hozzá a zatart

  4. A bulgurt szűrjük le, keverjük el a mángolddal

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Jakab Erzsi mondta:

    Tök jó, de Székesfehérváron nem kapni sehol mángoldot. 🙁

    2015. 04. 29.
    • Kriszta mondta:

      Erzsi!

      friss, leveles spenóttal tudod valamelyest helyettesíteni, persze nem lesz teljesen olyan, de úgy is finom. Átlag zöldségesnél még Pesten se, ezt a nagycsarnokban vettem egy extraságokat áruló zöldségesnél. Az enyéim is nőnek már szépen a kertben, de azt még nem akarom bántani.

      2015. 04. 29.
  2. Visszajelzés: Fűszeres csicseriborsó ... - chilieslime.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések