Linzertojás

áprilisi naptár

Csokitojás helyett adjunk a locsolóknak saját készítésű húsvéti tojást. Tovább Tovább

Pár évvel ezelőtt már a csokitojás készítésbe is belevágtam, azt azért nem gyártanám nagy mennyiségben a locsolóknak. (recept itt) Öööö, nem mintha nagy mennyiségben jönnének hozzánk locsolók. : ) Ez a triplán csokis, linzertésztás keksz, amúgy szerintem ver minden csokitojást, a boltiakat természetesen százszorosan.

A naptárkép is a tojásokról készült, bár kicsit félek attól, milyen hatással lesz rám, ha egy hónapig édességet nézegetek a monitoron. 

A kép a szokásos két méretben: 1920×1200 és 1280×1024

A recept a Meglepetés magazinban is megjelent

 

Hozzávalók

10 nagyobb tojáshoz: 20 dkg liszt, 1 ek. kakaópor, 12,5 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 2 tojás sárgája; 10 dkg étcsokoládé, 7,5 dkg vaj, 1 dl habtejszín; cukormáz: 1 tojás fehérje, kb. 15 dkg porcukor
  1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokon. A lisztet keverjük el a porcukorral, kakaóval, adjunk hozzá 12,5 dkg felkockázott vajat és a tojások sárgáját. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal a tésztát.

  2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vékonyra, tojás formájú szaggatóval szúrjunk a tésztából páros számú tojásokat, helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.

  3. Az étcsokoládét olvasszuk meg a vajjal együtt. Ne melegítsük túl! A tojáskekszek felét vonjuk be a csokoládémázzal.

  4. A maradék csokoládémázhoz keverjük hozzá a kemény habnak felvert tejszínt, kenjük meg a krémmel a csupasz tojáskekszeket, helyezzünk rájuk 1-1 csokoládéval vont kekszet. Tegyük hűtőszekrénybe szilárdulásig.

  5. A szobahőmérsékletű (!) tojásfehérjét kezdjük el verni elektromos habverővel. Mikor már habos, de még nem kemény a fehérje, kezdjük el evőkanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Minden adag között verjük a habot 1-1 percet. Fényes, vágható masszát kapunk. Töltsük a cukormasszát habzsákba, díszítsük vele a csokis linzertojásokat.

 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Judyt mondta:

    Huuuh, ezt kétszer meg kell nekem is gondolni,hogy kirakom e a monitorra 😀

    2015. 04. 01.
  2. Zsuzsa mondta:

    Jelentem, megsütöttem. Nem rossz, de túl tömény és egyben mégis olyan “semmilyen” a rengeteg, csupacsoki dologtól, és mondom én ezt úgy, hogy csokimániás vagyok.:-) Legközelebb valami fanyar lekvárt kenek közé, úgy isteni lesz. Meg, az én sütőmben legalábbis, a 15 perces sütési idő rengeteg, az első tepsi konkrétan szénné égett a 12.percben.

    2015. 04. 06.
    • Kriszta mondta:

      az biztos, hogy fanyar lekvár csak javíthat még rajta : ) Sütő ügyben, bocsánat, az enyém már több, mint 12 éves, lehet, hogy nem melegít úgy, mint másé, a hőfokokat célszerű kitapasztalni

      2015. 04. 08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések