Hagymás-paradicsomos tarja

serpenyőben

Ha még nincs ötlet, mi legyen a főétel hétvégén, próbáljátok ki ezt a serpenyős tarját. Tovább Tovább

Egyszerű és nagyon ízletes fogás, se nem lecsós, mert ahhoz túl paradicsomos, se nem paradicsomszaftos, mert ahhoz túl hagymás és paprikás. : ) Értitek? Keverék, de nagyon finom!

 

Hozzávalók

4 szelet 2 ujjnyi vastagra vágott, csontos tarja, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv), só, frissen őrölt bors,1 ek. őrölt fűszerpaprika, olívaolaj; köret: 1 kg sütni való burgonya, 4-5 ág friss rozmaring, olívaolaj, só, frissen őrölt bors, pár csepp frissen facsart citromlé
  1. A megmosott, szárazra törölt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kenjük meg a finomra zúzott fokhagymával, szórjuk meg bőven fűszerpaprikával.

  2. Egy nagy méretű, felforrósított serpenyőben, kevés olajon süssük hirtelen körbe a hússzeleteket. (ha kisebb a serpenyő, akkor adagokban).

  3. A szeleteket tegyük a serpenyőbe, szedjük rá a hámozott, darabolt paradicsomot, adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát, öntsünk hozzá 1 dl vizet és lefedve pároljuk a húst 30 percet, míg a hagyma megpuhul.

  4. A körethez a hámozott, cikkekre vágott burgonyát főzzük elő sós vízben. Szűrjük le, majd forró olívaolajban, a vágott rozmaringgal együtt, rázogatva süssük át. Sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk, csepegtessük meg citromlével.

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Gabi mondta:

    Várom a posztokat drága miniszterelnökünk kedvenc ételeiről!

    2015. 04. 17.
  2. Kriszta mondta:

    Anikó!

    csak elő kell sütni vele, még annyira sem sütöd meg, mint egy vasi pecsenyét vagy paprikás lisztbe forgatott halat. Szóval nem ég meg.

    2015. 04. 19.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések