Hagymás-paradicsomos tarja

serpenyőben

Ha még nincs ötlet, mi legyen a főétel hétvégén, próbáljátok ki ezt a serpenyős tarját. Tovább Tovább

Egyszerű és nagyon ízletes fogás, se nem lecsós, mert ahhoz túl paradicsomos, se nem paradicsomszaftos, mert ahhoz túl hagymás és paprikás. : ) Értitek? Keverék, de nagyon finom!

 

Hozzávalók

4 szelet 2 ujjnyi vastagra vágott, csontos tarja, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv), só, frissen őrölt bors,1 ek. őrölt fűszerpaprika, olívaolaj; köret: 1 kg sütni való burgonya, 4-5 ág friss rozmaring, olívaolaj, só, frissen őrölt bors, pár csepp frissen facsart citromlé
  1. A megmosott, szárazra törölt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kenjük meg a finomra zúzott fokhagymával, szórjuk meg bőven fűszerpaprikával.

  2. Egy nagy méretű, felforrósított serpenyőben, kevés olajon süssük hirtelen körbe a hússzeleteket. (ha kisebb a serpenyő, akkor adagokban).

  3. A szeleteket tegyük a serpenyőbe, szedjük rá a hámozott, darabolt paradicsomot, adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát, öntsünk hozzá 1 dl vizet és lefedve pároljuk a húst 30 percet, míg a hagyma megpuhul.

  4. A körethez a hámozott, cikkekre vágott burgonyát főzzük elő sós vízben. Szűrjük le, majd forró olívaolajban, a vágott rozmaringgal együtt, rázogatva süssük át. Sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk, csepegtessük meg citromlével.

 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Gabi mondta:

    Várom a posztokat drága miniszterelnökünk kedvenc ételeiről!

    2015. 04. 17.
  2. Kriszta mondta:

    Anikó!

    csak elő kell sütni vele, még annyira sem sütöd meg, mint egy vasi pecsenyét vagy paprikás lisztbe forgatott halat. Szóval nem ég meg.

    2015. 04. 19.
  3. Visszajelzés: Real cialis online

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések