Göngyölt, bőrös malacsült

zöldfűszeresen, spenótos krumplipürével

Aki nem szereti a bárányt, ünnepi fogásként süthet malacot is, zöldfűszerekkel göngyölve, omlósra, ropogósra sütve. Tovább Tovább

Kedvenc sertés alapanyagom a bőrős malaccsászár. Ennek a bőre még olyan kis vékonyka, finom ropogósra lehet sütni, a húsa pedig olyan zsenge, hogy teljesen átveszi a használt fűszerek aromáját. A hús-zsír arány tökéletes, nehéz nem szaftosra, omlósra sütni. Spenótos krumplipüré készült hozzá, ám a tegnapi medvehagymás sort követve, azt is tudom javasolni, hogy a spenótot cseréljük ki medvehagymára, az is nagyon finom a pürében.

Békés húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek, az ünnepek után találkozunk! 

 

Hozzávalók

1,5-2 kg körüli bőrős malaccsászár (csont nélkül), 1-1 ek. szárított majoranna, kakukkfű, bazsalikom, 4-5 ág friss rozmaring, só, frissen őrölt bors; körethez: 1 kg burgonya, 75 dkg spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 8 dkg vaj, frissen őrölt bors, só, frissen reszelt szerecsendió
  1. A malac bőrős felét éles késsel irdaljuk be, sózzuk, borsozzuk nagyon alaposan a hús mindkét oldalát.

  2. Szórjuk meg a az összekevert fűszerekkel, helyezzük rá a rozmaringágakat. Tekerjük fel, kötözzük, helyezzük tűzálló tálba, fóliával lefedve süssük 180 fokon 3 órán át, majd kenjük meg a malac bőrét a malacból kisült zsiradékkal, növeljük a hőfokot 230-250 fokra, süssük ropogósra a bőrt.

  3. Közben a körethez sós vízben főzzük puhára a hámozott, felkockázott burgonyát. Még melegen törjük át 5 dkg vajjal, a tejjel.

  4. A tisztított spenótot vajon fonnyasszuk meg a zúzott fokhagymagerezdekkel együtt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a pürével, sóval, borssal, kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük a köretet.

 
 
 
Megosztom
 

1 megjegyzés

  1. Visszajelzés: International Burgers downloads

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések