Fetás-spenótos sertésszűz

mézes, zsenge zöldségekkel

Zsenge, tavaszi ízek egy könnyű, de mégis laktató ebéd formájában. Tovább Tovább

Ez a fogás szerencsére nem az a klasszik, hús+köret, ami garantáltan kicsapja az embert hétvégén pár órára. Könnyű zöldség, könnyű hússal, mert a sertés ilyen is tud lenni.

 

Hozzávalók

80 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg feta/krémfehérsajt, 20 dkg leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olívaolaj; körethez: 10-12 szál zsenge sárgarépa, 30 dkg zsenge cukkini, 1 ek. méz, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj
  1. A sárgarépákat hámozzuk, vágjuk hosszában ketté, a cukkinit karikázzuk. Tegyük őket egy nagy serpenyőbe, csurgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymagerezdeket, öntsünk alá 2 dl vizet, 2 ek. olívaolajat.

  2. Közepes lángon kezdjük el párolni, csak rázogassuk. Mire elfő a víz alóla, a répa megpuhul, adjunk hozzá újabb 2 ek. olívaolajat és grillezzük ropogósra.

  3. A szűzpecsenyéket vágjuk oldalról úgy be, hogy téglalapnak ki tudjuk hajtani. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Morzsoljuk rá a fetát, oszlassuk el rajta a kevés olívaolajon zúzott fokhagymával megfonnyasztott spenótot, majd tekerjük fel a hústekercseket, hústűvel, vagy zsineggel fogjuk össze.

  4. A sütőt melegítsük elő 230 fokon. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, kevés zsiradékon, nagy lángon süssük körbe a tekercseket, majd tegyük 15-20 percre az előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk 5-8 percet pihenni a húst.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Zsófi mondta:

    Hú, de jól néz ki! Pont valami ilyesmit kerestem hétvégi családi összeröffre! Ha nincs spenótom, a most futó medvehagymára ér lecserélni a bélést?
    Szép napot!

    2015. 04. 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések