Segítsüti 2015

Szénhidrátcsökkentett narancsos-mandulatorta

Húsvét közeledtével (is) évek óta szokás a sütis jótékonykodás. Idén tavasszal a Borsószem Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesület javára sülnek a finomabbnál finomabb sütik… Tovább Tovább

…amelyekre licitálni lehet. Részemről az egyik nagy kedvenc sütimet fogom elkészíteni frissen a licitnyertesnek, egy szénhidrátcsökkentett mandulás-narancsos tortát. Szaftos-lágy és kifejezetten egészséges desszert.

A jótékonysági sütiárverés menete egyszerű, regisztráció után, 3 napon keresztül lehet licitálni a 30 sütemény valamelyikére. Az utoljára legnagyobb összeget felajánló viheti a frissen sült finomságot. Vigyázat, nagy csaták szoktak lenni az utolsó órákban! : ) De ez természetesen örömteli, hiszen így gyűlik az adomány a gyermekeknek.

Mi az a Segítsüti?

Segítsüti története 2009-ben indult, az első, gasztrobloggerek civil összefogásával született jótékonysági süteményárveréssel. Ugyanezen évben karácsonykor hasonló szerveződés keretében egy másik akció is létrejött, a sok kicsi jótékonysági nyereményjáték, amelyben a blogger felajánlók mellett gasztronómiával foglalkozó cégek is biztosítanak nyereményeket. Mindkét kezdeményezést nagy sikerrel fogadták támogatóink, és a folytatás iránti kérdésekre pozitív válasz született. A Segítsüti akció immár évente kétszer kerül megszervezésre, tavasz és ősz elején, a nyereményjáték pedig karácsonykor.

 
 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Kata Nagy mondta:

    a szénhidrátcsökkentett narancsos-mandulatorta receptjét hol találom meg? Előre is köszönöm a segítséget 🙂

    2015. 04. 08.
    • Kriszta mondta:

      hamarosan felteszem! de a Nők Lapja Konyha Desszert különszámában megjelent, ha nem bírod kivárni. : )

      2015. 04. 08.
      • Antonia Dobonyi Fruhinsholz mondta:

        Szia!
        Kerestem a blogodon, de nem talalom ennek a suti receptjet.
        Imadom a blogodat! Szerintem a legjobb magyar etel blog. Kb. 6 eve nezegetlek itt…nem folyamatosan, de vissza visszaterek!

        2016. 12. 13.
  2. Vrábel Kriszta mondta:

    Antonia, itt a receptje:
    Narancsos-répás mandulaszelet
    Hozzávalók: 20 dkg mandulaliszt, 10 dkg vaj, 2 egész tojás+2 tojás sárgája, 1 narancs reszelt héja, fél narancs frissen facsart leve, 10 dkg reszelt sárgarépa, 5 ek. stevia/eritrit
    A sütőt melegítsük elő 180 fokon. A vajat olvasszuk meg, keverjük el a tojásokkal, sárgákkal. Keverjük össze az összes hozzávalót, majd vajazott, lisztezett 20-21 cm-s kerek formában (vagy szilikonos formában) süssük készre a süteményt kb. 35 perc alatt.

    2016. 12. 15.
  3. Egriné Zsófi mondta:

    Kedves Krisztina!
    Kellemes Ünnepeket!
    Ma kipróbáltam ezt a receptet, de nekem túl sűrű lett a massza és hiába sütöttem majd’ 1 óra hosszat, olyan, mintha még mindig nem sült volna meg. 🙁 Mit csinálhattam rosszul? Pontosan követtem a receptben leírtakat. 🙁 Köszönöm!

    2016. 12. 25.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Zsófi!

      Amint kihűlt, akkor sem szilárdult meg? A nem lisztes, hanem mandulalisztes tészták általában így viselkednek. Minden tojás benne volt? Ennyi tojás megszilárdít 4 dl folyós dolgot is, ebben pedig alig van folyékony hozzávaló. Remélem, (ha nem állt össze) kanalazva azért elfogyott? : )

      2017. 01. 03.
  4. Egriné Zsófi mondta:

    Kedves Kriszta!
    Olyan volt az egész, mintha kevés lenne benne a folyékony hozzávaló (betartottam a fél narancs levét), tömör és száraz volt (azt hittem, hogy olyasmi állagú lesz, mint egy hagyományos piskóta tészta), alig lehetett összekeverni…ennek ellenére sem sült meg. 🙁 Sajna, a mandulaliszt elég drága ahhoz, hogy így kísérletezgessek vele, ezért kértem a segítséged. 🙁

    2017. 03. 18.
  5. Vrábel Kriszta mondta:

    Szia Zsófi!
    Sajnálom, hogy nem vált be a recept. Már jó régen készítettem, pontosan már nem emlékszem a tészta sűrűségére, de a végeredmény egy szaftos valami. Ne várd azt, hogy piskótaszerű legyen, hiszen nincs benne liszt. Szaftos, sült puding-szerű süti, amely hidegen szeletelhető. A tojás 35 perc alatt megsül a sütőben, csak ennek az alapanyagnak kell sülnie.

    2017. 03. 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések