Borban főtt kolbász

reszkessetek cocák!

Bő egy hete volt nálunk a röfigyilkolászás és a kolbászok már el is készültek, megérkeztek a füstölőtől. Most kolbászt eszem magában, azaz kolbászt kolbásszal. Tovább Tovább

Imádom a friss, füstölt kolbászt. Legjobb, amikor még lágy, szinte kenhető az állaga. Na, ebből van nekünk most itthon jó sok. : )

Sütve-főzve is szeretem persze, de ha már nem nyersen eszem, akkor ezt a borban sült/főtt változatot szeretem a legjobban. Gyakorlatilag egy spanyol tapas recept hazai változatban, hazai kolbászból, hazai borral. Füstölt illetve teljesen nyers, frissen betöltött, nem füstölt kolbászból is készíthetjük.

A recept pofon egyszerű, csak jó kolbász és jó bor kell hozzá. Tennivalónk sem lesz sok: kibont, ráönt, megsüt. Ennyi az egész, de a végeredmény pazar! Friss kenyérrel kínáljuk, forrón. Ha a kolbászokat hagyjuk a boros lében kihűlni, hidegen is nagyon finom fogást kapunk.

 

Hozzávalók

1 kg sütni való kolbász, fél liter száraz vörösbor
  1. A kolbászokat helyezzük tűzálló kerámia vagy üvegtálba. Öntsük rájuk a száraz vörösbort, 230 fokos sütőben 35 perc alatt süssük készre.

  2. Semmilyen fűszerezést nem igényel, a kolbászból kifővő, zsíros szaft ízesíti be a bort, amely alkoholtartalmát és ízét ennyi idő alatt elfővi.

 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Zsuzsa mondta:

    Kolbászos is lehet a naptár nyugostan, én szeretm!

    2015. 02. 03.
  2. Csillag mondta:

    Akkor már csak a JÓ kolbászreceptet várjuk! 🙂

    2015. 02. 03.
  3. Kriszta mondta:

    hamarosan elkészül a naptár, csak ma minket is elért a fél várost szanáló vírus. : (
    Csillag, klasszikus készült most: só, bors, fokhagyma, pirospaprika

    2015. 02. 04.
  4. Jakab Erzsi mondta:

    Tegnap este ki is próbáltam a borban főtt kolbász receptjét. 35 perc sütés után még mindig picit keménynek találtam, de bizonyára azért, mert már több napja szedtük le a füstről. Egyébként finom, és a lakásban isteni illatok voltak. 🙂 Köszönöm az ötletet Kriszta. A képet pedig felraktam képernyővédőnek. 🙂

    2015. 02. 04.
  5. Kriszta mondta:

    Erzsi! Örülök, hogy tetszett a recept, a sütési idő változhat, természetesen!

    2015. 02. 04.
    • Kriszta mondta:

      ma, legkésőbb holnap. Már megfotóztam, de még valami szeretnék kipróbálni rajta.

      2015. 02. 05.
  6. Csillag Bea mondta:

    Biztos nagyon jó, csak az a baj hogy nehéz jó kolbászt venni.
    Én a Kolbászáruházban szoktam:
    http://www.kolbaszaruhaz.hu

    lehet, hogy ezt a receptet is kipróbálom…

    2015. 03. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések