Szerepelt már ennek az egyszerű salátának a receptje a blogon, de olyan gyakran esszük ilyenkor, hogy muszáj volt újra feltenni. Tovább Tovább
Egyrészt azért, mert ilyenkor már van nagyon édes narancs. És ez a recept igazán jól, bizony csak abból működik, édes, nem savas narancsból. Másrészt azért, mert tényleg sűrűn készítem magunknak (gyerekek nem eszik, csak mi, felnőttek) vacsorára, akár önálló fogásként. Könnyű, kalóriaszegény,zsírszegény, szénhidrátszegény. Egy vékonyka szelet pirítóst szoktam enni hozzá. Ezzel a legjobb kitunkolni a tányér aljáról, az olívaolajjal, borssal, tengeri sóval keveredett, maradék narancslevet.
Halakhoz, csirkéhez köretnek is nagyon jó, és így még mindig kordában tarthatjuk a fránya kalóriákat és undok társait, mégis laktató fogát kapunk.
A narancssalátához szerintem elengedhetetlen egy jobb olívaolaj és a frissen, durvára őrölt bors, a jó só. A többi hozzávaló bátran variálható: vöröshagyma, lila hagyma, snidling, újhagyma, mind jöhet. Zellerszár, szárzeller, zellerlevél, petrezselyem, menta, vékonyra vágott, nyers édeskömény, édesköménylevél, rukola, zöldsaláta, kapribogyó, zöld vagy fekete olívabogyó. (én feketével szeretem jobban)
Tapasztalatom szerint a konzervatívabb ízlésűek is szeretni szokták az első rácsodálkozás után, így tényleg garantált a siker ezzel a nagyon egyszerű, de annál látványosabb és (annak aki még nem ismerte) különleges salátával.
Sportos életmódot kiegészítő étrendbe tökéletes választás!
A jövő héten jelennek meg narancsos receptek a Meglepetésben, lesz még egy nagyon finom leves is és egy ázsiai narancsos csirke.
Hozzávalók
A narancsokat hámozzuk, egy éles, vékony pengéjű késsel szeleteljük fel szép vékonyan a narancshúst
Helyezzük el egy nagy tálon, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a vékonyra szelt hagymát, az olívabogyót, rukolát... bármit