Egyszerű gasztroajándék

Forró csoki

Ha csak valami (saját készítésű) aprósággal szeretnénk karácsonyra meglepni valakit, gyártsunk instant forró csokit! Tovább Tovább

Túléltem! Kipakolás, festés, kőcsiszolás, takarítás, takarítás és takarítás és visszapakolás letudva. (mindez munka közben) Voltak gyenge pillanataim, amikor azt hittem elpusztulok, de nem, itt vagyok és mostantól csak a karácsonnyal vagyok hajlandó foglalkozni! Jöhet a menütervezgetés, ajándékok vásárlása, adventi vásárokban nézelődés. ÉÉÉS pihenés. De előtte egy kis programra hívlak Titeket: most szombaton az óbudai Esernyős Kávézóban fogunk 18 órától a gyerekekkel házi szaloncukrot készíteni (Fő téren, a koripályával szemben. A program előtt gondolom, a jégen leszünk : ))

Az elmúlt időszakban nagyon sok karácsonyi receptet készítettem el, ezek közül, most egy nagyon egyszerű, de szerintem nagyon kis kedves ajándékötletet mutatok. (A recept a Nők Lapja Desszertben jelent meg)

A recept csak egy alaprecept, a felolvasztott csokoládékat ízesíthetjük pl fahéjjal, mézeskalácsfűszerrel, mentaaromával, mandulaaromával….

 

 

Hozzávalók

10 dkg étcsokoládé, 10 dkg fehércsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 12 db fa kiskanál, 12 db kis méretű (2,5x3 cm) muffinkapszli
  1. Az apró kockákra tört csokoládékat külön-külön olvasszuk meg vízgőz felett nagyon kíméletesen, azaz ne melegítsük túl!

  2. Az olvadt csokoládékat osszuk szét a kapszlikban, mindegyikbe állítsunk egy-egy fa kiskanalat. Ha szükséges, szilárdulásig támasszuk meg, majd hagyjuk, hogy a csokoládé visszadermedjen.

  3. Ezután celofánba csomagoljuk, kísérőkártyát adjunk mellé a felhasználási javaslattal: 2 dl forró tejben kevergesd addig a kanalat, amíg a csokoládé el nem olvad.

 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Judyt mondta:

    Huh ez dejó! Asszem még belefér a vasárnapi barátnős találkáig 😉 A karácsonyi menüdet megosztod? Mindig úgy érdekelt, hogy a gasztrobloggereknél mi kerül az asztalra 🙂

    2014. 12. 12.
  2. juliagnes mondta:

    De jó ötlet!

    Itt a csokit egyébként temperálni kellene vagy megdermed anélkül is? 🙂

    2016. 11. 07.
  3. Vrábel Kriszta mondta:

    Nem temperáltam, de nagyon kíméletesen olvasztottam meg. Látszik, hogy a tejcsoki pl, nem is lett fényes a temperálás hiányában, mikor visszaolvadt.
    Mivel egyszerű, gyors recept, nem hiszem, hogy a nagy többség nekiállna temperálni. : )

    2016. 11. 07.
  4. virágtalan mondta:

    Kedves Kriszta!

    Ilyen fa kiskanalakat hol találtál? Imádnivalóak 🙂

    2016. 12. 02.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Szia!

      Vagy a gasztroshop.hu vagy eztettem.hu vagy Ápiszban vettem. Jó két éve megvannak, pontosan nem emlékszem, de a 3 közül valamelyik.

      2016. 12. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések