Libahúspástétom

Márton napra, meg máskorra

A különböző házi májkrémek mellett, a saját készítésű húskrémek, pástétomok szintén nagyon jó, gyorsan elkészíthető alternatívái a készen kapható, borzalmas húskészítményeknek. Tovább Tovább

Házi májkrémet készíteni nem nagy dolog, Ezt már több recept is bizonyította, itt a legrégebbi.  Csirke, kacsa és libamájból (pecsenye) és készítem, pillanatok alatt megvan, a fűszerezésével pedig nagyon jól lehet játszani.  Most húskrémet kevertem. Ez amolyan két legyet egy csapásra recept: hiszen készült egy finom, fűszeres, fahéjas libaleves*, a főtt hús egy részéből pedig ez a húskrém.

*kedvenc téli, ünnepi levesem: libaaprólékból, hagyományosan zöldségelve, fűszernek pedig: egy rúd fahéj, 2 db babérlevél, pár db szegfűszeg, frissen őrölt bors kerül bele.

Ez pedig a libamájkrém, körte-gyömbér chutney-val

 

Hozzávalók

15-20 dkg főtt libahús (én a libanyakról szedegettem le a húst, ez jó szaftos), 10 dkg libazsír, só, frissen őrölt bors, kis csokor snidling, pár csepp citromlé, 1 tk. mustár, 1 kis gerezd fokhagyma, 1 ek. nem túl ecetes kapribogyó
  1. A húst szedegessük le a csontokról, késsel aprítsuk egészen apróra

  2. Keverjük el a zsírral, az aprított kapribogyóval, zúzott fokhagymával, snidlinggel

  3. Fűszerezzük ízlésünk szerint, mustárral, citromlével, sóval, borssal

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Jakab Erzsi mondta:

    Tegnap este megcsináltam. Ma este kóstolom. Az ötleteidet nagyon kedvelem, saját ízlésemre formálom. A fokhagymát kihagytam, sajnos nem kedvelem, helyette zsályát tettem bele. Kíváncsi vagyok az eredményre. Köszönöm az ötletet, nagyon jókat főzöl. Imádom. 🙂

    2014. 11. 14.
  2. Kriszta mondta:

    Szia Erzsi!
    Az a jó a májkrémekben, hogy nagyon változatosan tudod fűszerezni. A zsálya teljesen jól illik hozzá. Ha édeskésebbre szeretném készíteni, akkor zsír egy részét tejszínre cserélem, mazsolát turmixolok hozzá. De mehet bele körte kocka, narancshéj….

    2014. 11. 15.
  3. Visszajelzés: Pregnancy Labor and Delivery Instant Access Code (Institutional) - Concept Media free downloads

Hozzászólás a(z) Jakab Erzsi bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések