Kelkáposztakrémleves

Itt a tél

Ebben az időben teljes a krémleves kattanásom. Nem utolsó sorban azért, mert nagyon jól laktatnak de sincs bennük rengeteg kalória, zsír, szénhidrát… Legalábbis ahogy én készítem, hiszen csak zöldséggel sűrítek. Így akár jöhet este is, vacsorára. Tovább Tovább

Kelkáposztakrémleves. Elsőre kicsit rosszul hangzik, tudom, de higgyetek nekem, én sem voltam soha nagy kelkáposzta rajongó (nagyjából születésem óta tart ez az állapot). Valahogy mindig a hideg rázott ki a levesben szétfőtt kelkáposztától. Másban így már meg sem kóstoltam a kelkáposztát, mígnem rájöttem, hogy a pirított, sült káposzta édes ízét nagyon is szeretem. Ugye, évek óta mondom, mennyivel jobb minden zöldség sütve, így finoman karamelizálódnak, egész más ízük van, mintha csak főznénk őket. (pl: sült karfiolkrémeleves)

 

Hozzávalók

50 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 10 dkg feta/krémfehérsajt, 15 dkg kesudió, 8 dl hús/zöldséglé, 1 dl tejszín
  1. Olívaolajon pároljuk puhára a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, pirítsuk meg a káposztát.

  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, öntsük fel a húslével. 15-20 perc alatt főzzük puhára a káposztát.

  3. Adjuk hozzá a tejszínt, 10 dkg fetasajtot, turmixszoljuk simára. Sózzuk, borsozzuk. A kesudiót pirítsuk meg olajjal kikent serpenyőben. A levest a pirított kesudióval, a maradék, morzsolt fetával kínáljuk.

 
 
 
Megosztom
 

15 megjegyzés

  1. Papp Rita mondta:

    Lejárt már a nyáron előre fotózott,a média által már kifizetett receptek, novemberben ajánlott ideje!

    2014. 11. 28.
    • Kriszta mondta:

      Kedves Papp Rita nick mögött lapuló, csupa-csupa jóindulattal megáldott blogolvasóm! : )
      Nem igazán értem a problémádat. Nagyon sok receptet készítek különböző újságoknak, ezek közül miért ne mutatnám meg itt a blogon azokat, amelyek nekem különösen ízlettek, szerettem őket. Gondolod, hogy minden blogolvasó egyben print magazin vásárló is? Aki nem veszi meg az újságokat, miért ne ismerhetné meg a kedvenc receptjeimet itt a blogon? Azért írom (majdnem kilenc éve) ezt a blogot, hogy kipróbált és bevált recepteket osszak meg az olvasóimmal, kedveskedjek nekik. Igazán bocsánatot kérek Tőled, ha ez irányodba nem sikerült, évek óta írsz ide ilyen kommenteket, bocs, de nincs ennél hasznosabb elfoglaltságod?

      Sajnos ez a recept novemberben lett fotózva. : ) Amúgy, ha nyáron készült volna, akkor mi történik, vagy ha tavaly novemberben? Attól ez még nem recept? Vagy nem én készítettem, nem én fotóztam, nem mi ettük meg?
      Bocs, de tényleg nem értem a problémádat. Vagy az a baj, hogy én ezért pénzt kapok? Ez az élet rendje, az ember dolgozik, és azért fizetést kap, én éppen ételeket fotózok és ezért kapok fizetést.
      üdv
      Vrábel Kriszta

      2014. 12. 01.
    • Kriszta mondta:

      Bocsáss meg, e-mailed alapján rád kerestem a neten, már mindent értek! : ) Bár, 100%-ban sosem fogom tudni megérteni az ilyen embereket, mint Te. Szép napot és hálás lennék, ha a frusztráltságodat nem itt élnéd ki. Nagyon köszönöm!

      2014. 12. 01.
      • Principessa mondta:

        Kedves Kriszta!
        Ilyen notórius rosszmájú megjegyzéseket küldözgető emberekkel szemben egyetlen fegyver van: ignorálni kell és kész. Nincs az az érv, ami őket jobb belátásra bírná.
        Szerintem. Szóval le kell tojni:)

        2016. 10. 14.
        • Vrábel Kriszta mondta:

          Principessa!

          Hű de régi sztori. : )) Szerencsére azóta eltűnt a kedves olvasó. De ma jót nevettem, ahogy újra elolvastam a kommenteket.
          Különösebben nem foglalkoztatnak már az ilyen levelek (szerencsére, tényleg nagyon ritka), de a konkrét hülyeségeket szeretem megcáfolni. : )

          2016. 10. 17.
  2. dolinka mondta:

    Mindig megdöbbent, hogy mennyi a rosszindulatú ember…

    2014. 11. 29.
    • Kriszta mondta:

      Hosszú évek óta eltűntek már szerencsére az ilyen “jóindulatú” olvasók. Ezzel a névvel már többször is kommentelt ide ilyen kedveset ez a valaki. Mit mondjak, jó neki, hogy ennyi ideje van.: ))

      2014. 12. 01.
  3. Adrienn mondta:

    Szia Kriszta,
    először is ne foglalkozz az irigy emberekkel, sajnos voltak, vannak és lesznek is
    már múltkor is írtam a túró gombóccal kapcsolatban 🙂
    külföldről kukkantok be néha-néha hozzád 🙂
    elképzelhető ez a leves cipóban, egy kis szalonna meg csirkemell,csirkemájjal is?

    további jó blogolást, én kedvelem a receptjeid 🙂

    válaszod előre is köszönöm és kellemes ünnepeket, adventi készülődést

    2014. 12. 01.
  4. Ildiko mondta:

    Kedves Kriszta, köszönöm az ötletet! A hölgynek nem tudom, mi baja van, hiszen kelkáposzta egész évben kapható. Szerencsére vagyunk sokan, akik kedvelünk Téged és a recepteket! További sok sikert kívánok!

    2014. 12. 01.
  5. Évi mondta:

    Kedves Kriszta!

    A kelkáposzta nem tartozik a kedvenc ételeim közé, de hétvégén megcsináltam a levest, igaz kínai kelből, mert kelkáposztát épp nem tudtunk venni, és nagyon finom lett. 🙂

    2014. 12. 01.
  6. Rita Papp mondta:

    Rosszindulat, féltékenység, frusztráció, pénz, ugyan már, ha utánam nézett, nem hiszem, hogy bármilyen indokom is lenne ezekre.vagy jelezzem híveinek könyveim számát? Egyszerűen féltem a gasztro-blogokat, pont 9 év után nem látom a jövőjüket, és ezen magam is elgondolkozom.
    Én egy egyszerű mondatot írtam, mi is lett a következménye?
    Megint letilthat,ez jelzés számomra:
    Bella

    2014. 12. 01.
  7. Zsuzsa mondta:

    Úgy várom már a decemberi naptárt! Ugye lesz?

    2014. 12. 03.
  8. Kriszta mondta:

    Zsuzsa, igen már készen van, csak festés van a lakásban és nincs netem. Ma valahogy feltöltöm a blogra!

    2014. 12. 03.
  9. Mackó bá mondta:

    Rosszul öltözött szabó, ápolatlan hajú fodrász és a kövér dietetikus. Van itt ok frusztrálódni.

    2014. 12. 06.
    • Papp Rita mondta:

      Kedves Mackó Bá!

      Az ügyvédem szerint a lépéselőny nálam van!
      Kedves Kriszta!

      Egy krémleve tényleg megér ennyit?

      Bella

      2014. 12. 08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések