A megszokott gombóc egyszerűbben, gyorsabban, kicsit máshogyan. “Kedvenc, kedvenc” jelzőt kapott, próbáljátok ki! Tovább Tovább
Majd egy hónapja várom, hogy feltehessem ide ezt a receptet. Magazinokban megjelenő képeket, recepttel együtt csak a megjelenés után tudok feltenni, így gyakran van, hogy duplán türelmetlenül várom, mikor jelenik meg egy-egy lapszám, mert van benne egy igazán kedvenccé vált receptem. Úgy is van, hogy közben elsodor a munka és elfelejtem, mit szerettem volna feltenni. Kell nyitnom egy listát ezeknek a recepteknek.
Szóval, ez a gombóc zseniális. Nekem sokkal egyszerűbbnek tűnik az elkészítése, mint a hagyományosé, igaz az sem túl bonyolult, de ez még egyszerűbb. Nincs gombócfőzés, morzsapirítás, helyette csak sül szépen magában a sütőben a gombóc. Langyosan, melegen, frissen a legjobb, természetesen, de hidegen, hűtés után, másnap sem keményedett meg a gombóc. Legközelebb valami finomságot fogok tölteni a belsejébe, aszalt szilvát, vagy csokit. Vagy mindkettőt egyszerre! : )
A recept a novemberi Nők Lapja Konyhában jelent meg tegnap.
Hozzávalók
A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara megszívja magát.
A 2 tojás fehérjét verjük fel habnak, keverjük óvatosan a túróhoz. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Formázzunk gombócokat, helyezzük tűzálló tálra.
A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokra, tegyük az előmelegített sütőbe sülni 30 percre.
Kriszta, ez istenien néz ki. Merő véletlenségből épp tegnap főztem hagyományos túrógombócot. Azt hiszem, ma megint azt fogok enni – de ezúttal a Te recepted alapján 🙂
Egy hiba van a receptben: a 2.-es pontnál azt írod, hogy a “2 tojás sárgáját verjük fel habnak”. Szerintem a fehérjére gondoltál 🙂
igen, köszi! : )
Kedves Kriszta,
csak annyi kérdésem lenne milyen túrót vegyek
Külföldről írok és itt nem olyan a túró mint otthon…krémes állagú, vajon megállja a helyét gombóc készítésben is??
Köszönöm válaszod
Ha Anglia, akkor Polish shop (van lassan minden sarkon) es keresd a “Twarogot”.
Hű, jó kérdés, sosem próbáltam még pl cottage cheese-ből, de ricottából már készítettem hasonló gombócot.
már ki is próbáltam, bombasiker volt!
: ) Örülök, nálunk is hasonlóan szerepelt
Erről csak hallottam még, de ki fogom próbálni. Egyébként a legeslegegyszerűbb turbo túrogombóc: sűrű tejbegrízbe még forrón belekeverni a túrót, szobahőmérsékletűre hűteni és vizes kézzel gombócokat formálni. Gyömölcsszósszal tálalva pirított morzsát is le lehet spórolni, de akkor már tényleg nagyon puritán. 🙂
én nem szeretem a hagyományos túrógombócot, de ez isteni volt! már megvettem a következő adaghoz túrót… 🙂
Gabi!
az is jó ötlet a készítésre, nem is hallottam még ezt a készítést!
Vali!
: ))
Köszi az inspirációt Kriszta, annyira tetszett, hogy mindkét fogás megcsináltam ma, nagy siker volt 🙂
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152743022255699&set=a.10151164254570699.480429.626115698&type=1
Nem kell kikenni semmivel (vaj) a tálat?
Köszi
Kriszta, szerinted laktózmentes túróból ugyanolyan lesz?
Istenien néz ki, kipróbálom.
Nem kentem ki a tálat! De egy kicsit alá lehet vajazni, ha félsz, hogy leragad. De egyáltalán nem ragadt.
A laktózmentes túrót nem ismerem, nem főztem még vele. Ha hasonló az állaga, gondolom jó az is. Ricottával pl. működik.
Kedves Kriszta!
Néhány napja megcsináltam, de tepsibe simítottam a túrót, nem gombócoltam ki, rá pedig a tejfölös kencét simítottam, és egy szuper túróslepényt kaptam!!!
Kiváló recept, köszönöm!
Köszi a receptet, sokszor megcsináltam. Én sem gombóc okok, csak belesímítom a kivajazott, rézlivel megszórt sütőtálba.
Jaj de jó kis egyszerű recept, azt sem tudom néha mit főzzek a páromnak, meg magamnak! szuper! Ezt feltétlen kipróbálom!
Ma megcsináltuk, tökéletes. A gyerekek nyersen tolták reggel a “tésztáját”. Pazar.
Kipróbáltam laktózmentes túróból, ugyanolyan szuper fincsi lett. Én kikentem a tálat vajjal, de tényleg nem ragadt le. Kicsit nekem keményebb lett a gombócom, vagy a laktózmentes több tejfölös szószt igényel. De isteni. Az ötlet pedig zseniális. Mind megettük. Köszönöm!
Nem kukacoskodás, de októberi számban jelent meg. Én most a hétvégére terveztem elkészíteni.
Isteni ! Köszönöm !:)
: ) Örülök!
Én tejföl helyett főzös vaníliás puddingot kevertem el tejjel és cukorral. Ezt öntöttem a gombócokra és tettem a sütőbe. Nagyon finom lett. Azért próbálkoztam így, mert nálunk a morzsába hempergetett gombócot nem mindenki szereti. Vaníliás öntetet szoktam hozzá készíteni. Így most egyben az öntet is készen volt.
En saját tapasztalattal mondhatom hogy ez a recept meg rikottaval is lelek nyugtató. Mivel Ausztráliában elő magyarként nem találtam azt a jó hazai gurulos túrót, kénytelen voltam helyettesíteni. A rikotta bevált es mivel nem volt otthon porcukrom, az ontet is páratlan elvezetet nyújtott meg így is. Mindenki nevében is köszi ezt a receptet!
Renáta! Örülök, hogy a recept úgy is működött és talán sikerült hazai ízeket felidézni a gombóccal. Szerencsére a ricotta jó helyettesítője a túrónak, és fordítva!
Most ebédeltük meg a nagyimmal a gombócokat, én zabkorpával helyettesítettem a búzadarát és panyolai szilvalekvárral töltöttem meg, szuperfincsi lett 🙂
Hű, ezt kipróbálom, pont ennek a receptnek szeretném a még egészségesebb változatát megcsinálni!
Nagyon nagyon finom, és imádom, hogy időhatékony!
Kriszta! Szuper recept, köszönöm! Lenne javaslatod, hogy lisztérzékenynek mivel lehetne pótolni a búzadarát?
Zsuzsi!
Rizsliszt? Vagy vmilyen gluténmentes lisztkeverék?
Nagyon jól működik rizsdarával és útifűmaghéjjal laktózmentes túróval és laktózmentes joghurttal és tejföllel, és édesítőszerrel. Szuper recept.
Csilla! : ) “kicsit” átalakítottad, de gondolom, laktóz és gluténérzékenység áll a hátterében. Útifűmaghéjjal én is kipróbálom, köszi az ötletet!
Pudingos öntettel is finom, – mire bekevertem a túrót, kiderült, h a népem megette a tejfölt… 🙂
(Egy pudingpor tejjel és 3 ek gör.joghurttal, 2 dkg vajjal).
: ) Jól feltaláltad magad! El tudom képzelni, hogy úgy is finom.
Ez egy nagyon jó recept, évek óta sütöm a túrógombócot, mert főzéskor mindig szétesett. Viszont dara helyett a kisebb szemű zabpehely megy nálunk bele, lényegesen egészségesebb és sokkal kevesebbet kell állnia.
Nagyon finom! A grízt én is zabpehelyre cseréltem – nagyon jó lett.
Ugyan annyi zabpelyhet tettél bele, mint amennyi gríz volt írva?
Kamagra Alcobendas [url=http://cialibuy.com]Cialis[/url] Vanuatu Pharmacy Online cialis Cheap Generic Propecia Cialis Online
Levitra Savings Card [url=http://abuycialisb.com]online pharmacy[/url] What Does Cialis For Daily Use Cost 105 Buy Cialis Mail Order Real Elocon Mastercard Accepted
Visszajelzés: Samples of cialis
Visszajelzés: cialis daily cost
Visszajelzés: cialis generic name
Visszajelzés: order cialis online
Visszajelzés: generic ventolin
Visszajelzés: cialis coupon
Visszajelzés: low dose naltrexone
Visszajelzés: cialis cost
Visszajelzés: tylenol stock price
Visszajelzés: erectile dysfunction medications
Visszajelzés: pills for erection
Visszajelzés: erection pills online
Visszajelzés: rx pharmacy
Visszajelzés: canadian online pharmacy
Visszajelzés: cialis online
Visszajelzés: Buy cialis
Visszajelzés: buy levitra
Visszajelzés: generic levitra online
Visszajelzés: vardenafil for sale
Visszajelzés: best slots to play online
Visszajelzés: casino games
Visszajelzés: online slots for real money
Visszajelzés: online casino for real cash
Visszajelzés: buy cialis online
Visszajelzés: careprost at cheapest prices
Visszajelzés: payday advance
Visszajelzés: installment loans
Visszajelzés: loan online
Visszajelzés: bingo sites not on gamstop
Visszajelzés: cialis 20
Visszajelzés: cialis buy
Visszajelzés: cialis 5 mg
Visszajelzés: cialis internet
Visszajelzés: cialis generic
Visszajelzés: buy hydroxychloroquine online
Visszajelzés: casino slot games
Visszajelzés: free slots
Visszajelzés: online casino real money usa
Visszajelzés: casino slot
Visszajelzés: NBA Jerseys
Visszajelzés: purchase cialis
Visszajelzés: casino online
Visszajelzés: real money casino online