Sütés nélküli finomság

Tejfölös-citromos "tiramisu"

Egyik kedvenc nyári desszertem kerül végre fel a blogra. Tiramisunak csak idézőjelben nevezném, a készítés módja miatt. Tovább Tovább

 Ez egy nagyon egyszerű, tejfölös, rakott babapiskóta, amelyben a citromtól kicsapódott savó megpuhítja a piskótát, olyan szaftos lesz, mintha belocsoltuk volna sziruppal, a tejföl pedig szinte vághatóvá sűrűsödik.

Elkészítése 10 perc, elfogyasztása kb. 1 perc, annyira könnyű.

Itt egy jóval tiramisusabb citromos tiramisu receptje is régebbről, a végeredmény mindkét esetben nagyon hasonló, de mind elkészítésében, mind kalóriatartalmában könnyebb ez a mostani, tejfölös változat.

A receptben leírt mennyiségből a képeken látható adag lesz. (ez 4-5 főre elegendő)

 

Hozzávalók

25 dkg babapiskóta, 5 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 1 citrom (bio, kezeletlen héjú), vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
  1. A tejfölt keverjük el a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a kifacsart lével.

  2. Rétegezzük tálba a citromos tejfölt és a babapiskótát. Tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe. (vagy egy éjszakára)

  3. Tálalás előtt bő 1 órával szórjuk a tetejére az erdei gyümölcsöt, hogy legyen ideje kicsit kiolvadni. Gyümölcs természetesen a rétegek közé is szórható.

 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Kati mondta:

    Már a mi kedvenc desszertünk is, de nem csak nyáron, télen is biztosan sokszor elkészítem a családnak!Ez valami csoda, Köszi Kriszta! 🙂

    2014. 09. 12.
  2. Kriszta mondta:

    Örülök, hogy ízlett, télen naranccsal vagy friss ananásszal ajánlom!

    2014. 09. 12.
  3. Juli mondta:

    Lehet kávéba mártani a babapiskótát, vagy az nem megy a citromos krémhez?

    2014. 09. 12.
    • Kriszta mondta:

      Ehhez a citromoshoz szerintem nem passzol a kávé! De tényleg felesleges mártani, nagyon szaftos lesz!

      2014. 09. 15.
  4. Visszajelzés: Receptek | Pearltrees

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések