Pasteis de nata

Portugál, sült puding leveles tésztában

Ez a recept is nagyon egyszerűen elkészíthető és a másik, fontos kritériumnak is megfelel: nagyon finom! Tovább Tovább

Vigyázat! Forrón nagyon tud égetni, szóval ne essünk azonnal neki, miután kihúztuk a sütőből! : ) Langyosan már mehet, isteni így, de ha teljesen kihűlt, úgy is nagyon finom, a másnapi maradékot pedig bátran csomagolhatjuk a gyerkőcnek az uzsonnásdobozba.

 

Hozzávalók

8 db-hoz: 25 dkg leveles tészta (hűtött, vékonyra nyújtott, feltekert fajta), 3 dl tej, 1 púpozott ek. liszt, 4 tojás sárgája, 7-8 dkg cukor, csipet őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja
  1. A (gyárilag) kb. 3 mm-re nyújtott tésztából szaggassunk 11 cm-s köröket. Ezeket helyezzük bele muffintepsi (8 cm átmérőjű) mélyedéseibe. A tészta zsíros, alávajazni nem szükséges.

  2. A lisztet keverjük csomómentesre kevés tejjel. A maradék tejet melegítsük fel a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal. A cukor olvadása után vegyük le a tűzről, keverjük el a lisztes tejjel, majd miután enyhén meghűlt, az elkevert tojássárgákkal.

  3. Osszuk szét a krémet a 8 formában, majd 230 fokra előmelegített (tényleg nagyon forró legyen!) sütőben süssük 15 percet, majd 250 fokon, grillező funkcióval kb. 5 percet, hogy a süti teteje elérje a jellegzetes, sült állagot.

 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Jakab Erzsi mondta:

    Kriszta, már nagyon várom az októberi naptárt!!

    2014. 10. 03.
  2. Kriszta mondta:

    Szia!
    A hétévégén lesz ígérem, elmerültem a karácsonyi sütikben, 2 hete azokat fotózok non-stop, és közben október lett, tudom…

    2014. 10. 03.
  3. Ágota mondta:

    Kedves Kriszta!

    Kérlek, áruld el a titkot… 🙂 Elkészítettem ezt a sütit és isteni finom lett, viszont a látvány alsó hangon is visszataszító…mit ronthattam el? Mivel amúgy nem egy bonyolult dolog, csak a hőfokra tudok gondolni…lehet, hogy túl meleg volt a sütő? (általában 20C-kal lejjebb veszem, mint ahogy a recept írja, annyira süt a sütőm. De most 230C-ra tettem, hogy tényleg nagyon forró legyen, lehet, hogy azért így már sok volt?…Bár kellett a 15 perc, hogy megszilárduljon, úgyhogy aszerint meg elvileg nem.) Vagy esetleg az lehet, hogy légkeveréssel sütöttem? (nem tud máshogyan a sütőm)
    Rettentő mód felduzzadtak, aztán persze magukba omlottak, és hát pont így is néznek ki 🙂 Viszont mivel tényleg nagyon finom lett, szeretnék még próbálkozni, ezért lenne jó egy ötlet, hogy mit csináljak esetleg másképp.
    Előre is köszönöm 🙂
    Ágota

    2014. 10. 05.
    • Ágota mondta:

      Bocsánat, közben még egy dolog eszembe jutott…A receptben azt írod, hogy “osszuk szét a krémet” de nekem abban a stádiumban még nem nagyon volt krém, teljesen híg volt az egész. Lehet, hogy meg kellett volna főzni előbb? 😮 Közben is felmerült bennem, de mivel csak kihűlés utáni sárgája-elkeverésről van szó, hát úgy csináltam. Lehet, hogy ez volt a baj?
      Ne haragudj a sok kérdésért…
      Ágota

      2014. 10. 05.
  4. Zsuzsa mondta:

    Mikor lesz naptár? Hiányzik a munkahelyi monitoromról:-)

    2014. 10. 05.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések