Ez a recept is nagyon egyszerűen elkészíthető és a másik, fontos kritériumnak is megfelel: nagyon finom! Tovább Tovább
Vigyázat! Forrón nagyon tud égetni, szóval ne essünk azonnal neki, miután kihúztuk a sütőből! : ) Langyosan már mehet, isteni így, de ha teljesen kihűlt, úgy is nagyon finom, a másnapi maradékot pedig bátran csomagolhatjuk a gyerkőcnek az uzsonnásdobozba.
Hozzávalók
A (gyárilag) kb. 3 mm-re nyújtott tésztából szaggassunk 11 cm-s köröket. Ezeket helyezzük bele muffintepsi (8 cm átmérőjű) mélyedéseibe. A tészta zsíros, alávajazni nem szükséges.
A lisztet keverjük csomómentesre kevés tejjel. A maradék tejet melegítsük fel a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal. A cukor olvadása után vegyük le a tűzről, keverjük el a lisztes tejjel, majd miután enyhén meghűlt, az elkevert tojássárgákkal.
Osszuk szét a krémet a 8 formában, majd 230 fokra előmelegített (tényleg nagyon forró legyen!) sütőben süssük 15 percet, majd 250 fokon, grillező funkcióval kb. 5 percet, hogy a süti teteje elérje a jellegzetes, sült állagot.
Kriszta, már nagyon várom az októberi naptárt!!
Szia!
A hétévégén lesz ígérem, elmerültem a karácsonyi sütikben, 2 hete azokat fotózok non-stop, és közben október lett, tudom…
Kedves Kriszta!
Kérlek, áruld el a titkot… 🙂 Elkészítettem ezt a sütit és isteni finom lett, viszont a látvány alsó hangon is visszataszító…mit ronthattam el? Mivel amúgy nem egy bonyolult dolog, csak a hőfokra tudok gondolni…lehet, hogy túl meleg volt a sütő? (általában 20C-kal lejjebb veszem, mint ahogy a recept írja, annyira süt a sütőm. De most 230C-ra tettem, hogy tényleg nagyon forró legyen, lehet, hogy azért így már sok volt?…Bár kellett a 15 perc, hogy megszilárduljon, úgyhogy aszerint meg elvileg nem.) Vagy esetleg az lehet, hogy légkeveréssel sütöttem? (nem tud máshogyan a sütőm)
Rettentő mód felduzzadtak, aztán persze magukba omlottak, és hát pont így is néznek ki 🙂 Viszont mivel tényleg nagyon finom lett, szeretnék még próbálkozni, ezért lenne jó egy ötlet, hogy mit csináljak esetleg másképp.
Előre is köszönöm 🙂
Ágota
Bocsánat, közben még egy dolog eszembe jutott…A receptben azt írod, hogy “osszuk szét a krémet” de nekem abban a stádiumban még nem nagyon volt krém, teljesen híg volt az egész. Lehet, hogy meg kellett volna főzni előbb? 😮 Közben is felmerült bennem, de mivel csak kihűlés utáni sárgája-elkeverésről van szó, hát úgy csináltam. Lehet, hogy ez volt a baj?
Ne haragudj a sok kérdésért…
Ágota
Mikor lesz naptár? Hiányzik a munkahelyi monitoromról:-)
Visszajelzés: online cialis
Visszajelzés: cialis 5mg price
Visszajelzés: cialis prices
Visszajelzés: cialis otc
Visszajelzés: cialis canadian pharmacy
Visszajelzés: generic cialis
Visszajelzés: when will cialis go generic
Visszajelzés: when will cialis go generic
Visszajelzés: erectile dysfunction medications
Visszajelzés: cheap ed pills
Visszajelzés: ed meds online
Visszajelzés: canadian pharmacy online
Visszajelzés: pharmacy online
Visszajelzés: cialis visa
Visszajelzés: vardenafil 20 mg
Visszajelzés: levitra 20 mg
Visszajelzés: generic vardenafil online
Visszajelzés: real money casino
Visszajelzés: casino slots
Visszajelzés: best online casinos that payout
Visszajelzés: real money online casinos usa
Visszajelzés: cialis generic online
Visszajelzés: online payday loans
Visszajelzés: cash advance
Visszajelzés: no credit check loans
Visszajelzés: cialis 20
Visszajelzés: cialis to buy
Visszajelzés: cialis to buy
Visszajelzés: cialis internet
Visszajelzés: 5 mg cialis
Visszajelzés: generic cialis
Visszajelzés: casinos
Visszajelzés: real money online casinos usa
Visszajelzés: casino online games
Visszajelzés: real casino
Visszajelzés: cialis tadalafil
Visszajelzés: generic cialis canada
Visszajelzés: cialis reviews
Visszajelzés: slot machines
Visszajelzés: chumba casino
Visszajelzés: how does cialis work
Visszajelzés: generic cialis
Visszajelzés: cialis generic best price
Visszajelzés: cialis generic online
Visszajelzés: cialis how it works
Visszajelzés: cialis and alcohol side effects
Visszajelzés: is there a cialis generic
Visszajelzés: where to buy cialis forum