Pain d’epices

Fűszeres kenyér

Augusztus 20-a alkalmából különböző kenyereket sütöttem a Nők Lapjának. Franciaországban élő barátném javaslatára a válogatásba bekerült a mézes, fűszeres pain d’epices is. Kedvenc lett. Tovább Tovább

És miért lett az? Nem véletlen, a kenyér tésztája kevert tészta, nincs kelesztési idő (a mai receptek sütőporral készítik), így pár perc alatt, pofon egyszerűen kikeverjük és süthetjük is. Az állaga nagyon finom, és hosszú ideig eláll, nem szárad ki. A fűszerek miatt kicsit karácsonyi a hangulata, azonnal hozzágondolható egy finom libamájpástétom, és kész is az ünnepi előétel.  De így nyáron,napfényes reggelekre, tejes kávéval, lekvárral is tökéletes.

Köszi, Zsófi az ötletet!

Tipp: süthetjük kuglóf formában is, így inkább gyömbéres süti jellege lesz, öntsük le olvasztott csokival!

Ez a hét kenyér sült augusztus 20-ra

 

Hozzávalók

12,5 dkg búzaliszt, 12, 5 dkg rozsliszt, 2 tojás, 15 dkg méz, 1 dl tej, 5 dkg vaj, ½ tasak sütőpor, fahéj, gyömbér, szerecsendió, csipet só
  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokon.

  2. A vajat a mézzel együtt olvasszuk meg, de ne melegítsük túl. A liszteket keverjük el a sütőporral és a fűszerekkel.

  3. A tojásokat enyhén verjük fel, keverjük a liszthez az olvasztott vajjal, mézzel együtt, keverjük simára a tésztát, majd öntsük 7,5 dl-es szilikonos őzgerincformába.

  4. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, borítsuk ki a formából.

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Zsé mondta:

    Avec plaisir 😉 Nagyon örülök, hogy fincsi lett!

    2014. 08. 19.
  2. aheninterior mondta:

    A 7-ből 2 éve sütök 4-et, vagy 5-öt, ha az a kifli a vajas kifli. Ezt is kipróbálom. Köszönöm

    2014. 08. 22.
  3. aheninterior mondta:

    Még valami: a hetekben kísérleteztem a DKN kenyered fűszeres, mézes-olajos változatával. Szerintem hasonló lehet, csak sokkal jobb et a francia…eredeti 🙂

    2014. 08. 23.
  4. Kriszta mondta:

    Igen, valami olyasmi, mint a vajas kifli, hiába ezek a bevált kenyereim. : )

    2014. 08. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések