Csuszás csibe

Elő a bográcsot!

Imádom paprikás csirkét, de soha nem jutott eszembe, hogy bográcsban készítsem, mert ugye, milyen dolog az, hogy a köretet külön készítjük el. Itt a megoldás: a sárközi csuszás csibe, amely a tészta belefőzésével egytálételt varázsolt a csirkepaprikásból. Tovább Tovább

A csirke/kakas/tyúkpaprikáshoz ha nagyon jó kedvem van, akkor nokedlit szoktam készíteni, ha gyorsan akarom letudni az ebédet, akkor kész csuszatésztát főzök ki hozzá. A családban mindenki nagy rajongója, mind a paprikásnak, mind a nokedlinek. Szerintem az egyik legjobb ételünk. Tejföllel és tejfölös uborkasalátával. : ) És itt van végre a bográcsos változat is. A tésztát ha nem akarjunk magunk meggyúrni, akkor vegyünk jó minőségű, házi csipetkét/tarhonyát hozzá. Lehet nagyon jókat kapni, a piacon érdemes körülnézni hozzá.

Természetesen bogrács nélkül, tűzhelyen is elkészíthetjük!

A recept a Meglepetés Magazin Vakáció különszámában jelent meg,többek között füles haluskával, kötött tésztalevessel, hortobágyi slambuccal együtt. Szerettem ezt a munkát!

 

Hozzávalók

1,5 kg tanyasi csirke, 2 ek., zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott ek. őrölt piros paprika, só, bors, 1 tk. szárított majoranna, 35 dkg liszt, 3 tojás, tálaláshoz: tejföl
  1. A megtisztított, szárazra törölt csirkét daraboljuk fel.

  2. Bográcsban a felkockázott hagymát dinszteljük a zsíron, mikor megpuhult, adjuk hozzá a pirospaprikát, futtassuk meg, majd helyezzük rá a csirkedarabokat (a májat csak később).

  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst, Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítsük, lefedve főzzük bő egy órát. Adjuk hozzá a májat, főzzük 15 percet.

  4. Míg fő a csirke, a lisztből, tojásokból, csipet sóval gyúrjunk kemény tésztát, majd lisztezett felületre csippentve készítsünk belőle csipetkét. A csipetkét adjuk a csirkéhez és főzzük puhára. Óvatosan keverjük már ekkor, hogy a húst ne törjük!

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Kati mondta:

    Kicsit zavarban vagyok, a csusza teszta az nem a nagykocka, vagyis inkabb lebbencs teszta? nagy, szabalytalanra tort teszta? Mint a turos csusza. A kepen es a receptben viszont csipetke van.

    2015. 10. 29.
    • Kriszta mondta:

      Kati, de a csusza természetesen az a tészta, amit Te is írsz. A recept egy táj-jellegű recept, kaptuk a szerkesztőségbe, gondolom, átalakult időközben, de a nevét megőrizte. Amúgy biztos, hogy csuszával is nagyon finom. Csipetkével zseniális, főleg nyáron, bográcsban!

      2015. 11. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések