Epres mille feuille

Ha csak pár perced van a desszertre

Lassan leérik az eper, itt egy utolsó süti a kedvenc gyümölcsömből ebben a szezonban. Mille feuille villámgyorsan, látványosan. Tovább Tovább

Kész leveles tésztából sütöttem ezt a soklapost, Így nagyjából 15 perc munka kell a szerintem szuperlátványos süti elkészítéséhez. Fagyasztott helyett, a hűtött, feltekert kész tésztát szeretem használni, igaz, általában sós, villámgyors lepényekhez. Ha jobban belegondolok, édességet ég nem is nagyon készítettem belőle. Míg élt a nagypapám, ő látott el házi, fagyasztott leveles tésztával. De már az utolsó adagja is elfogyott : (

A recept a Meglepetés Konyha és Rejtvény kora nyári számában jelent meg.

 

Hozzávalók

6 db krémeshez: 275 gr leveles tészta (hűtött, tekercses), 3 dl habtejszín, 8 dkg porcukor, 30 dkg eper, 1 tasak habfixáló (ha a tejszín sehogysem akarna megkeményedni)
  1. A sütőt melegítsük elő 200-220 fokon. A kész, hűtött levelestésztát tekerjük ki, késsel vágjuk szét 18 db egyenlő méretű téglalappá. 13-15 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.

  2. Vegyük ki a kész tésztalapokat és még forrón nyomkodjuk vissza, ha nagyon felpúposodott.

  3. A tejszínt verjük fel kemény habnak 10 dkg porcukorral és a habfixálóval együtt. Készítsük el a krémeseket: habzsákból nyomjunk 12 db lapra tejszínt, helyezzünk rájuk vékonyra szelt epret.

  4. Helyezzük kettesével egymásra, majd mindet fedjük be egy-egy üres tésztalappal. Porcukorral hintsük a tetejét.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. szamoca mondta:

    nagyon jók a receptjeid, szeretem a blogodat, de ha egy kis kiigazítást megengedsz, ez mille feuille (“ezer lap”), fille azt jelenti hogy “lány” 🙂

    2014. 06. 17.
  2. Kriszta mondta:

    Köszi, javítom hamarosan, látod, pont ennyire vagyok fáradt. :(:

    2014. 06. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések