A Nők Lapja Konyha 160 gr-os szénhidrátdiéta rovathoz készítettem ezt a tiramisut, az élvezeti értéke majdnem teljesen olyan, mint az eredetié. CH tartalma? Minimális. : ) Tovább Tovább
Tulajdonképpen csak a mascarpone krémet könnyítettem, viszonylag sok tojás fehérjével és piskótát hagytam el az eredeti receptből. Jó, de ha nincs piskóta, honnan lesz a kávéíz? A kávézselétől. Évekkel ezelőtt ettem egy olyan újragondolt tiramisut, amelyben apró kockákra vágott kávézselé volt. Tudtam, egyszer még felhasználom az ötletet! Most nagyon jól működött. A desszert összhatása ízben 100% tiramisu, állagában azért kicsit más, de nagyon jó összhangot ad a lágy zselé a finom krémmel.
Egy pohár CH tartalma nyírfacukorral 10,5 gr-ra jön ki, ha valaki más édesítőszerrel készíti, ez akár 2-3 gr-is is csökkenthető!
Az első képen pedig láthatjátok a heti Nők Lapjában emlegetett kék kávéscsészét. Ugye, mennyire szép!?
Hozzávalók
A kávéhoz öntsünk 1,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott ek. édesítőszert. Forraljuk fel, majd egyenként keverjük el benne a lapzselatinokat.
Osszuk a kávét 5 pohárba, hűtsük, majd tegyük a hűtőszekrénybe szilárdulásig.
A tojások sárgáját keverjük habosra az édesítőszerrel, keverjük el a mascarponéval. A fehérjéket verjük fel kemény habnak, keverjük el óvatosan a mascarponés krémmel.
Szedjük a krémet a megszilárdult kávézselére, tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral.
Nagyon örültem, hogy a Nők Lapjából egy kicsit többet is megtudtam Rólad. Mivel hátulról kezdem a lapot, rögtön el is olvastam. Sok mindent kimondtál, amit én is érzek, gondolok, csak nehéz szavakba önteni. További sok sikert kívánok!
Huh, ez kedvencekez felvéve 😉 Csak azt sajnálom,hogy nem róla készült a havi naptárkép 😛
Igazán megnyugtató, hogy minimális a szénhidrogén-tartalma.
Kedves Geocsaj, kémia nyelvészettel nem foglalkoztam, de úgy látom, a CH teljesen elterjedt rövidítés az angol carbohydrate szóból, nem kémiai vegyjel, ahogy Te gondolod.
Az a csésze tényleg gyönyörűséges! Kávézseléről bevallom, életemben nem hallottam még, de biztos tökéletesen kiegészíti azt a szuperül habos mascarpone krémet 🙂 Én ilyen kis “hagyományos” tiramisut szoktam gyártani a család nagy örömére: http://whilehewasout.files.wordpress.com/2012/10/italian_mascarpone_tiramisu_cups-03.jpg
Én is egyszer ettem csak korábban, de nagyon jó ölet. Csak arra kel figyelni, ne legyen túl gumis. De ez minden zselésre igaz
Lapzsletint hol lehet venni nekem ez újdonság.