Szénhidrátcsökkentett tiramisu

majdnem 100%-os élvezet

A Nők Lapja Konyha 160 gr-os szénhidrátdiéta rovathoz készítettem ezt a tiramisut, az élvezeti értéke majdnem teljesen olyan, mint az eredetié. CH tartalma? Minimális. : ) Tovább Tovább

Tulajdonképpen csak a mascarpone krémet könnyítettem, viszonylag sok tojás fehérjével és piskótát hagytam el az eredeti receptből. Jó, de ha nincs piskóta, honnan lesz a kávéíz? A kávézselétől. Évekkel ezelőtt ettem egy olyan újragondolt tiramisut, amelyben apró kockákra vágott kávézselé volt. Tudtam, egyszer még felhasználom az ötletet! Most nagyon jól működött. A desszert összhatása ízben 100% tiramisu, állagában azért kicsit más, de nagyon jó összhangot ad a lágy zselé a finom krémmel.

Egy pohár CH tartalma nyírfacukorral 10,5 gr-ra jön ki, ha valaki más édesítőszerrel készíti, ez akár 2-3 gr-is is csökkenthető!

Az első képen pedig láthatjátok a heti Nők Lapjában emlegetett kék kávéscsészét. Ugye, mennyire szép!?

 

Hozzávalók

5 pohárhoz: 1 dl presszókávé, 25 dkg mascarpone (12 gr CH), 4 tojás fehérje, 2 tojás sárgája, 1 tk. cukrozatlan kakaópor, 2 db lapzselatin, 8 dkg Nyírfacukor (40 gr CH)
  1. A kávéhoz öntsünk 1,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott ek. édesítőszert. Forraljuk fel, majd egyenként keverjük el benne a lapzselatinokat.

  2. Osszuk a kávét 5 pohárba, hűtsük, majd tegyük a hűtőszekrénybe szilárdulásig.

  3. A tojások sárgáját keverjük habosra az édesítőszerrel, keverjük el a mascarponéval. A fehérjéket verjük fel kemény habnak, keverjük el óvatosan a mascarponés krémmel.

  4. Szedjük a krémet a megszilárdult kávézselére, tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral.

 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Emília mondta:

    Nagyon örültem, hogy a Nők Lapjából egy kicsit többet is megtudtam Rólad. Mivel hátulról kezdem a lapot, rögtön el is olvastam. Sok mindent kimondtál, amit én is érzek, gondolok, csak nehéz szavakba önteni. További sok sikert kívánok!

    2014. 04. 04.
  2. Judyt mondta:

    Huh, ez kedvencekez felvéve 😉 Csak azt sajnálom,hogy nem róla készült a havi naptárkép 😛

    2014. 04. 06.
  3. Geocsaj mondta:

    Igazán megnyugtató, hogy minimális a szénhidrogén-tartalma.

    2014. 04. 15.
    • Kriszta mondta:

      Kedves Geocsaj, kémia nyelvészettel nem foglalkoztam, de úgy látom, a CH teljesen elterjedt rövidítés az angol carbohydrate szóból, nem kémiai vegyjel, ahogy Te gondolod.

      2014. 04. 29.
    • Kriszta mondta:

      Én is egyszer ettem csak korábban, de nagyon jó ölet. Csak arra kel figyelni, ne legyen túl gumis. De ez minden zselésre igaz

      2014. 04. 29.
  4. Fodor Anita mondta:

    Lapzsletint hol lehet venni nekem ez újdonság.

    2014. 05. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések