Kelkáposztás carbonara

egy kis variálás

Tudjátok, hogy nem szeretem az olyan recepteket, ahol olasz ételeket variálnak. Bár inkább itt egy új hozzávaló került a receptbe, nem kicseréltünk valamit “olcsóbbra”, másra, úgy, hogy köszönő viszonyban sincs már az eredetivel, az étlapon mégis annak tüntetjük fel. : ) Tovább Tovább

A carbonara számomra amúgy is kényes kérdés, hiszen az egyik kedvenc receptem, ráadásul azt kell, hogy mondjam, gyakran gúnyt űznek belőle. De erről már írtam is a blogom.

Most is csak egy egészen kicsit változtattam rajta, kelkáposztát adtam hozzá, és a tésztáját cseréltem, mert a rövid tészta szerintem jobban illik a kockázott káposztához. Maradt a carbonara jelleg, de az összhatás jóval édeskésebb.

Még carbonara a blogon:

Klasszikus carbonara

Olasz-magyar fúzió: nokedli carbonara (tündéri Tittikével megspékelve)

és a puffogás a recept elkorcsosítása miatt

 

Hozzávalók

40 dkg fusilli, 35 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg húsos szalonna, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 4 tojás, só, frissen őrölt fekete bors, 4 ek. reszelt parmezán
  1. Egy nagy serpenyőben a felkockázott szalonnát süssük zsírjára az aprított fokhagymagerezddel együtt, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, kevergetve pároljuk puhára, itt-ott süssük ropogósra a káposztát.

  2. Fejenként egy tojást verjünk fel enyhén, szórjuk meg bőven (nagyon bőven) frissen őrölt borssal, adjunk hozzá kevés sót, keverjük hozzá a sajtot.

  3. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, szedjük azonnal a szalonnás serpenyőbe és öntsük rá a tojást (már ne égjen a serpenyő alatt a tűz), keverjük el, azonnal tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Gabi mondta:

    Izgalmasan hangzik. Én egyszer készítettem egy kelkáposztás-szalonnás tésztát és nagyon finom volt az is.
    Most már nem is bánom, hogy orbitális mennyiségű szalonnát rendeltem egy kedves gazdálkodó ismerősömtől. Így a férjem sem szólhat semmit, hogy mindig csak carbonara van.

    2014. 03. 19.
    • Kriszta mondta:

      Gabi!

      a carbonara megunhatatlan! Bár aki nem rajong annyira érte, mint mi ezt lehet, hogy nem érti 😉 Válts néha neki paradicsomos spagettire!

      2014. 03. 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések