Sóban eltett citrom

Egy hónap a várakozás, de megéri

Sokszor volt már nálam itthon kezeletlen héjú citrom, de valahogy ezt a marokkói receptet soha nem volt még alkalmam/kedvem kipróbálni. Biztos, a hosszú várakozási idő tántorított eddig el. Tovább Tovább

A limoncellóra is gyűlölök várni 2 hetet, így a 30 nap még hosszabbnak tűnt. Ilyenkor soha nem tudok megfeledkezni a spejzban lapuló finomságról, napról-napra csak azt várom, mikor készül már el. Egy hónapig ezt nem bírom ki, alapvetően rettentő türelmetlen vagyok. (a sütiket is mindig idő előtt borítom ki a formából, nem tudom, Ti, hogy vagytok ezzel?) Most annyi citromom volt itthon, hogy több lekvárt már esztelenség lett volna belőle készíteni, végre nekiálltam a sózásnak. A végeredmény? Zseniális, húsokhoz, halakhoz, salátának ízesítőül. Ez a mennyiség szerintem minket egész nyáron kiszolgál majd, így tényleg megéri egy kis időt várni rá!

 

Hozzávalók

10 szem kezeletlen héjú citrom+ 6-7 db citrom leve, bő fél kg tengeri só, mustármag, koriandermag, egész bors, 1 rúd fahéj, 2-3 db babérlevél
  1. A citromokat mossuk meg, vágjuk be (negyedbe, de ne vágjuk szét) a hosszabbik oldaluknál. 6-7 db citrom levét facsarjuk ki.

  2. Sózzuk be alaposan a citromokat. Rétegezzük egy 1,5 literes üvegbe: először bőven sót, egy réteg citromot, fűszereket, majd újra sót.

  3. Nyomkodjuk le alaposan a citromokat, hogy engedjenek levet. Folytassuk a rétegezést, közben öntsük fel folyamatosan citromlével.

  4. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol legyen lé, és a tetejét is ellepje. Zárjuk le az üveget, tegyük 30 napra sötét, hűvös helyre. Majd feledkezzünk meg róla egy kis időre.: )

 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Zsófi mondta:

    Ez is nagyon szép, de hol késik a márciusi naptár, hej?
    És még egy kérdés: megcsináltam a panettonét a recepted alapján (őszintén szólva most nem ugrik be, melyik bejegyzésnél, de kommentben írtad le), és sajnos nekem baromi tömör, nehéz lett a tésztája :(((. Pedig betartottam a kelesztési időket, meg minden. Nem tudod, mit ronthattam el? Lehet, hogy a liszt minőségével volt a gond? Te milyen lisztet ajánlanál a biztos eredményhez?
    Köszi, Zsófi

    2014. 03. 02.
    • Kriszta mondta:

      Holnapra készül el, már lefotóztam!!! : ) Olyan rövid volt ez a február…

      2014. 03. 03.
  2. Sozrumol mondta:

    cialis 5mg dosage total posts
    [url=http://buycialis-us.com]buy cialis
    [/url] cialis online usa
    – cialis online

    2014. 03. 03.
  3. Milan mondta:

    Kedves Kriszta!

    Ebben az idényben lesz még Nálatok kezeletlen héjú citrom?

    Milan

    2014. 03. 05.
  4. Kriszta mondta:

    Sajnos nem tudom, mikor jön belőle megint. Általában nagyon drága az olasz piacon is, akkor hozzuk, mikor árban és minőségben is megfelelőt kapunk. Azt tudom tanácsolni, iratkozz fel a webshop FB oldalára illetve a hírlevére, és akkor időben értesülsz róla, mikor érkezik.

    2014. 03. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések