Tormás lazachab

villámgyors előétel

Ha nem döntöttétek még el, mi legyen a karácsonyi előétel, és szeretitek a lazacot, próbáljátok ki ezt a lazachabot. Tovább Tovább

Pofon egyszerűen elkészül és nagyjából 10 perc kell ehhez a habhoz. Ráér az utolsó pillanatban is elkészíteni, bár igazán úgy finom, ha 1-2 órát tud állni fogyasztás előtt. Piríthatunk toast kenyeret hozzá, amelyet pirítás után fém kiszúróformával (csillag, karácsonyfa) ünnepivé tehetünk. De adhatunk grissinit is mellé és egy kevés zöld salátát.

Még holnapra ígérem a kedvenc tatár receptemet, utána fogok elköszönni. Addig is jó készülődést mindenkinek!

 

Hozzávalók

10 dkg füstölt lazac, 20 dkg tejszínes krémsajt, 2 tojás fehérje, frissen őrölt bors, 1 ek. frissen reszelt torma
  1. Reszeljük le a tormát, keverjük el a krémsajttal, az apróra kockázott lazaccal.

  2. Frissen őrölt borssal ízesítsük a krémet. Sózni valószínű, hogy nem szükséges a lazac sóssága miatt.

  3. A tojások fehérjét verjük fel kemény habnak, keverjük óvatosan a krémhez.

 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. penzagi mondta:

    Kriszta, most jöttem haza Skandináviából, ahol ezt a lazackrémet teljes kiőrlésű rozskenyérkockákon kínálják, avokádószeletkékkel a tetején. Épp ezt terveztem előételnek nálunk 🙂
    Ez a rozskenyér az a fajta, amiben szinte egyben vannak a magok, “téglaformájú” olyan mintha préselve lenne, és nagyon vékonyra van szeletelve. Azt hiszem DM-ben árulják, régebben láttam. Kicsit édeskés, és nagyon jól passzol a lazackrémhez. Nagyon ajánlom hogy próbáld ki így is, isteni! 🙂

    2013. 12. 19.
    • Kriszta mondta:

      Penzagi, igen, itthon is lehet kapni, bár nagyon különböző minőségben. Gyakran eszem én is a szénhidrátdiétám miatt. Csak az a baj, hogy gyakran ehetetlenül édeset lehet kapni belőle.

      2013. 12. 20.
  2. khushi mondta:

    Kriszta, lehet hogy buta a kérdésem de a tejszínes krémsajt mit jelent? Mascarpone-t, Philadelphia jellegű krémsajtot vagy valami mást? Sok helyen látom ugyanezt a megfogalmazást és sosem tudom hogy melyik. köszi

    2013. 12. 20.
  3. Veronika mondta:

    Szia Kriszta!
    Pont gondolkoztam egy lazacos előételen, amikor megláttam a receptedet… 🙂
    Viszont lehet nem akarnék nyers tojást enni… szerinted mivel lehetne kiváltani?
    Tejszínhab? 😀

    2013. 12. 20.
  4. Kriszta mondta:

    Philadelphia-féle, a lidlben vettem, vmi más márka
    A tojáshab szerintem nagyon jól könnyíti, lehet a tejszínhab nekem ebbe túl vajasan édes lenne

    2013. 12. 20.
  5. Kriszta mondta:

    Kevés tejföllel, csak akkor nem habos lesz, hanem egy krém, de úgy is finom

    2013. 12. 20.
  6. tempie6677mrith mondta:

    I pay a visit each day some web sites and sites to read articles, however this web site presents feature based posts.

    2013. 12. 26.
  7. tempie6677mrith mondta:

    I always spent my half an hour to read this weblog’s articles or reviews all the time along with a cup of coffee.

    2013. 12. 27.
  8. Zsuzsa mondta:

    Ugye lesz januári naptár??????????????

    2014. 01. 04.
    • Kriszta mondta:

      igen, lesz ma délután indul az év! : )

      2014. 01. 06.
  9. gyöngyöcs mondta:

    keresem, keresem a legjobb tatár receptedet 🙂
    lesz? van? lazac, vagy marha?

    2014. 01. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések