Rumos-mazsolás süti

Kezdőknek is

Mindig jól jön az ünnepek alatt egy-egy gyümölcskenyér-féleség. Általában kevert tésztásak, így gyorsan elkészülnek, ez a változat pedig különösen sokáig friss és szaftos marad. Tovább Tovább

Ha olyan édességet kerestek még a karácsonyi menühöz, amely gyors és nem nagyon lehet vele hibázni, jó szívvel ajánlom ezt az egyszerű rumos-mazsolás sütit.

 

Hozzávalók

25 dkg finomliszt, 15 dkg barnacukor, 15 dkg vaj, 20 dkg mazsola, reszelt narancshéj, 1 dl rum, 3 egész tojás, 1 púpozott tk. Dr. Oetker sütőpor
  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Közben a mazsolát áztassuk 10 percet a rumban.

  2. A vajat a cukorral együtt takarék lángon melegítsük, míg a cukor elolvad, keverjük hozzá a rumos mazsolát.

  3. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd keverjük el vajas mazsolával, végül keverjük hozzá az enyhén felvert tojásokat és a narancshéjat.

  4. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20 cm-s tortaformát, öntsük bele a tésztát, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre.

 
 
 
Megosztom
 

13 megjegyzés

  1. Papp Rita mondta:

    A sötétebb foltok milyen gyümölcs?

    2013. 12. 16.
  2. Papp Rita mondta:

    Az látszik, a sötét nincs az recept összetevői között!

    2013. 12. 16.
    • Kriszta mondta:

      Csak mazsola van benne, a sötét is és a világos is mazsola. De tehetsz bele pl. kandírozott narancshéjat, bármit amit szeretnél, ez a jó a gyümölcskenyerekben. Az enyém most csak mazsolás volt.

      2013. 12. 17.
  3. Tünde mondta:

    Én is megcsinálom, szerintem meggyel is nagyon finom lehet.

    2013. 12. 28.
  4. liza mondta:

    Mar a sutobe van,de meg mindig gondolkozom,hogy a rumot is bele kellett volna keverni vagy csak a leszurt mazsolat?

    2014. 01. 12.
  5. Bea mondta:

    Nohát, nincs itthon Dr.Oetker sütőpor csak másik fajta!Mi tévő legyek, a tészta már kikeverve?!:)

    2014. 03. 06.
    • Kriszta mondta:

      Hű, rég sütöttem, de általában pontosan írom a recepteket, persze lehet benne hiba. Ha túl sűrű a tészta (kevert tészta állag) akkor lehet tejjel lazítani

      2015. 03. 30.
  6. Visszajelzés: Csokis-mazsolás süti | SAV-a-borsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések