Csicseriborsós fűszeres tojás

Szemet gyönyörködtető energiabomba

Ha az időjáráshoz kellene ételt társítani, azt hiszem, a mai napra ez lenne a tökéletes megoldás. Tovább Tovább

Reggelire nekem ez egy kicsit erős, inkább ebédre ajánlom. A múlt héten (vagy talán már kettő) én is délben ettem, és ígértem, hogy jön a receptje. Itt is van.

És most derült ki, jól elszámoltam a heteket, a recept pont most jelenik meg a Meglepetés magazinban, másik három, csicseris recepttel együtt.

 

Hozzávalók

4 főre: 40 dkg előfőzött (konzerv) csicseriborsó, 80 dkg darabolt, hámozott paradicsom (konzerv), 15 dkg koktélparadicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg csípős snack kolbász, 1 ek,. frissen tört római kömény, 1 tk. csípős őrölt paprika, só, frissen őrölt bors, 3-4 ek. olívaolaj, 8 tojás
  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokon.

  2. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük olívaolajon, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a lecsöpögtetett csicseriborsót, az aprított fokhagymát.

  3. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a frissen tört római köményt és a csípős paprikát.

  4. Forraljuk éppen hogy össze a mártást, szedjük egy tepsibe, osszuk el rajta a felezett koktélparadicsomokat, üssük rá a tojásokat, majd tegyük be a sütőbe 15 percre, míg a tojás megsül. Azonnal, forrón tálaljuk friss fehér kenyérrel.

 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Jazmin mondta:

    Kriszta, ez csoda’ jó! 🙂 Köszönjük! 🙂

    2013. 11. 13.
  2. Kriszta mondta:

    Nagyon ajánlom, egyszerű és nagyon finom, laktató!

    2013. 11. 13.
  3. Szandra mondta:

    Ez valami fantasztikusan néz ki, egyből éhes lettem 🙂

    2013. 11. 13.
    • Kriszta mondta:

      Szandra, könnyen elkészíthető és ha szereted a fűszeres dolgokat, nem fogsz benne csalódni!

      2013. 11. 15.
  4. Szandra mondta:

    A csípős dolgokat egyáltalán nem szeretem. Azon gondolkozom, hogy mivel tudnám lecserélni a csípős hozzávalókat, mert sajnos én egyáltalán nem tudom megenni. De biztos lehet kapni csemege változatban is ilyen snack kolbászt. 🙂

    2013. 11. 15.
    • Kriszta mondta:

      Igen van, mehet bele különben sima, nem snack kolbász is. a fűszereket viszont (római kömény) ne hagyd ki! Ha a fokhagyma csípősségét szereted, tehetsz abból többet esetleg.

      2013. 11. 21.
  5. zsuzsi mondta:

    Volt itthon egy konzerv, amiről lejött a papírja, és úgy rémlett, hogy csicseriborsó, kibontottam, és kiderült, hogy csilis fehér baba volt bennem szóval azzal csináltam meg ezt a finomságot, és nagyon nagyon bejött 🙂 Felvettük a “nincs itthon semmi, mi legyen a vacsora” repertoárba 🙂 azért csicseriborsóval és meg fogom csinálni! Köszi az ötletet! 🙂

    2013. 11. 20.
    • Kriszta mondta:

      Zsuzsi!

      biztos vagyok benne, hogy úgy is finom volt! Örülök, hogy ízlett, praktikus kaja, az biztos!

      2013. 11. 21.
  6. Visszajelzés: Lehrbuch Der R Ntgendiagnostischen Einstelltechnik (German Edition) - E. a. Zimmer, Marianne Zimmer-Brossy free downloads

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések