Fetás-csicseriborsós galette

"együk ki a hűtőt" ebéd

Nem volt itthon semmi maradék, nem is terveztem semmilyen főzést, ezért mára maradt a hűtőben található maradék alapanyagok hasznosítása az ebédemhez. Tovább Tovább

Már a múltkori, nagyon jól sikerült szőlős-szilvás galette után tudtam, ezt sósan is meg kell sütni. Nem kellett tehát sokat gondolkodnom, mit főzzek (süssek) ma magamnak, miután benéztem a hűtőbe. Fél konzerv csicseriborsó, egy darab feta, egy adag koktélparadicsom, mángold a kertből.

A receptnél a tészta hozzávalóit természetesen pontosan adom meg, a feltétet viszont csak úgy nagyjából, nem mértem, szórtam.

 

Hozzávalók

Két főre: 10 dkg finomliszt, 10 dkg durumliszt, 10 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, só, 1 tojás a tészta megkenéséhez; feltétnek: csicseriborsó, felezett koktélparadicsom, friss mángold levél, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, frissen őrölt római kömény, olívaolaj
  1. Keverjük el a liszteket, sózzuk, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és a lisztet. gyúrjuk össze a tésztát. (ha nem gyúrható, kevés hideg vizet adjunk hozzá)

  2. Tegyük a hűtőbe 20-30 percre a tésztát.

  3. A sütőt melegítsük elő 200 fokon. A tésztát nyújtsuk ki kerek lapnak, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Szórjuk rá egyenletesen a feltéteket, sózzuk, borsozzuk, római köménnyel ízesítsük, olívaolajjal locsoljuk.

  4. Hajtsuk vissza a tészta széleit, kenjük meg a felvert tojással, majd 25-30 perc alatt süssük készre

 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Ágnes mondta:

    Kedves Kriszta,

    az első lépésben a liszteket keverjük a liszttel és a hideg vajjal. Néha össze szavakat a keverem. 😉

    2013. 09. 20.
    • Kriszta mondta:

      Tudod, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

      2013. 09. 20.
  2. Mackóúr mondta:

    Ezt megcsinálom! Még soha nem ettem olyan fetás galettet, amiben nincs feta!

    2013. 09. 21.
  3. jazmin mondta:

    Hát kedves Kriszta, fura hogy pont két ilyen bumburnyák keveredett ide… Nem tudom Ágnes asszony nem Mackóúr neje-e…
    Mind1. Nekik nehéz lehet az élet.
    Istenien hangzik a recept, köszi az ötletet!
    Szép hétvégét! Jázmin

    2013. 09. 21.
    • Kriszta mondta:

      Jázmin!

      : )) Jó nekik, hogy ennyi idejük van!

      2013. 09. 23.
  4. Mackóné Ágnes mondta:

    Ööö, akkor most a joghurttal mit is csinálunk? Bocs, de tényleg nem értem. A tésztába kerül vagy a feltétbe?

    2013. 09. 22.
  5. Mackóúr mondta:

    Asszony!
    Ne szöszölj annyit! Tudod, az “utánozhatatlanul finom” azt jelenti, hogy a receptíró egy-két dolgot kihagy, máshová tesz, így aztán tényleg utánozhatatlan lesz!
    Egyébként, jól vagyunk…

    2013. 09. 23.
  6. viktor mondta:

    🙂
    Viccet félretéve, a joghurt a tésztába kell?

    2013. 09. 25.
    • Kriszta mondta:

      igen, mivel a hozzávalóknál ott szerepel és egyáltalán nem a feltétek között. : )

      2013. 09. 26.
  7. Visszajelzés: Texas Secrets, Lovers' Lies (Harlequin Romantic Suspense) downloads

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések