Barna sörös hagymaleves

az angol verzió

Jönnek a tartalmasabb, ősziesebb fogások. A hagymaleves minden módon a kedvencem, mégis talán ez az angol változat ízlett eddig a legjobban, hihetetlenül pikáns lesz a Worchestershire szósztól! Tovább Tovább

Egy dologra figyeljünk nagyon oda a készítésénél, ne spóroljunk az idővel és ne próbáljuk ellógni a hagyma kellő dinsztelését! Legyünk türelmesek és tényleg pároljuk legalább 30 percet, takarékon, ha szükséges tegyünk alá lábosemelőt is, utána jöhet a főzés.

Sajtnak érett cheddart válasszunk, ha ez nincs, akkor valamilyen hasonló, erőteljesen aromás sajtot válasszunk hozzá.

 

Hozzávalók

1,5 kg vöröshagyma, 1 liter marhahúslé, 2 dl barna sör, 0,5 dl Worchestershire szósz, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 5 dkg cheddar sajt, 4 szelet fehérkenyér, só, frissen őrölt bors, 8 db zsályalevél
  1. Vékonyan szeleteljük fel a hagymákat, egy nagy fazékban a vajon kezdjük el takarék lángon fonnyasztani.

  2. Adjunk hozzá 4 db zsályalevelet, a felaprított fokhagymát. Öntsük hozzá a Worchestershire szószt, folyamatosan keveregetve dinszteljük nagyon lassan, kb. 30 perc alatt puhára a hagymát. (ha szükséges öntsünk alá kevés vizet).

  3. Öntsük fel a sörrel és a húslével. Főzzük 20-25 percet. Újra sózzuk, borsozzuk ha szükséges.

  4. A sajtot nagy lukú reszelőn reszeljük le, szórjuk a kenyérszeletekre, pirítsuk meg. Miden szeletre helyezzünk egy-egy zsályalevelet így kínáljuk a leveshez.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. zsófi mondta:

    Ó, annyira imádnám, ha valaki most elém tenne ebből egy tányérral! (Most jöttünk meg a 2 órás óvodai programról, szétfagyok…)

    2013. 09. 27.
    • Kriszta mondta:

      én is kérek belőle! Én jégről jöttem, ott fagytam

      2013. 09. 29.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések