Kukorica és cukkini, az augusztusi piacok egyik legnépszerűbb és leggyakoribb zöldségei. Most egy pitében vegyítettem őket. Tovább Tovább
Sok kukoricás fogást készítek ilyenkor augusztusban és természetesen nem konzervből, hanem frissen főtt, csöves kukoricából. 15 perc alatt megfő a zsenge kukorica, ennyit érdemes várni rá, igazán kár lenne keserű, száraz konzervkukoricát használni. Ma 50-60 forintért között volt a piacon a kukorica.
A pite másik eleme a cukkini ez is fillérekbe kerül ilyenkor. 100 ft-ért hatalmas darabokat kapni. Véleményem szerint vétek ekkorára megnöveszteni, száraz és szálas lesz. Rántani való maximum, de ennyi erővel egy szivacsdarabot is bepanírozhatunk. A pitéhez keressünk kisebb, zsengébb fajtát, ahogy salátákhoz is.
Hozzávalók
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit (ha szükséges tegyünk hozzá egy kevés vizet) és tegyük hűtőszekrénybe minimum 30 percre.
A kukoricákat 15 perc alatt főzzük meg sós vízben, vegyük ki, hogy kicsit kihűljön, késsel vágjuk le a szemeket
Serpenyőben a felkockázott szalonnát süssük zsírjára, adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit, az aprított fokhagymát és a kukoricát, pároljuk 5 percet
Keverjük el a tojást a tejszínnel, a reszelt sajttal. Mikor kihűlt a cukkinis keverék, adjuk a tejszínhez. Sózzuk, borsozzuk.
22- 24 cm-s piteformába nyújtsuk ki a tésztát, szedjük rá a tölteléket és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 35-30 perc alatt készre.
Isteni ötlet, holnap elkészítem! Kriszta, nekem porcelán piteformám van, abból hogy fogom épségben kimenteni a kész művet? Látom a képet a te alkotásodat, gyönyörű, sehol egy szakadás. Lehet, hogy be kellene szereznem egy levehető szélű formát?
Anyasz!
nekem levehető aljú a formám, abból simán ki lehet venni. A porcelánból miután valamennyire kihűlt, utána lehet kiügyeskedni. Ez nekem sem mindig sikerült az ilyen formából
Nyaaaauuu! Már akcióban vagyok, most fogom a sütőbe tenni. Az eredményről beszámolok!
Mindenképp veszek egy levehető aljú formát.
Isteni lett! A piteformában vittem a vendégségbe, a formában vágtuk fel szeletekre … Szóval megoldottam!
: ) A legjobb megoldás! Örülök, hogy ízlett
Kriszta,
kipróbálnám úgy, hogy még nyersen körbevágom a kukoricacsövet és a nyers szemekkel dolgozom. Elegendőnek kell lennie az öt perces párolásnak és a 20 perces tejszines sütésnek, hogy megpuhuljanak a szemek(?)
Mi a véleményed róla?
köszi
SPéter
Péter!
kukorica függő, de idén mindenhol olyan zsengéket lehetett kapni. Ettől függetlenül 10 percet is szánnék a párolásra, az tuti elég. Aztán lehet, hogy a 180 fokos, tejszínes sütés csak önmagában is elegendő. Nem próbáltam soha.
Ilyen finom quiche tésztát még nem ettem sosem! Köszönöm szépen a receptet! 🙂
Örülök, hogy ízlett!
Kedves Kriszta, egész nyáron a te receptjeidet használtam a kertünkben termett rengeteg cukkinihez, de ez a quiche a csúcs! Nagyon finom lett, pedig még a szalonnát is kihagytam.
Andi!
Nagyon örülök, hogy ízlett és annak még inkább, hogy böngészed az oldalon a recepteket. A szalonnát én az ilyen zöldséges ételekben nagyon szeretem, mert a sóssága valahogy keretet ad az ételnek. Ma egy (szerintem hasonlóan zseniális) sütőtöktortát sütöttem egy októberi újságba (a fotója már itt az oldalon a munkák fülön látható), ha megjelent a lap, felteszem a receptet, mennyei, és lisztmentes!
Teljesen működőképes, frankó kis recept! Nagyon finom lett, köszönöm 😀
Carrie, örülök, hogy tetszett! : )